Looijen (74) weg uit raad van commissarissen NEC

13 augustus 2021 om 09:55

NIJMEGEN (ANP) Leen Looijen maakt niet langer deel uit van de raad van commissarissen van NEC. De 74-jarige oud-trainer blijft wel als scout en 'cultuurbewaker' aan de club verbonden.

"Het is voor mij een natuurlijk moment om nu terug te treden uit de raad van commissarissen. Sinds de degradatie van NEC vier jaar geleden bekleedde ik deze functie en na de promotie maak ik nu ruimte voor nieuwe mensen. Ik heb de afgelopen jaren met veel plezier in de rvc gezeten", aldus Looijen, die naast trainer ook jarenlang technisch directeur was van de Nijmegenaren. Hij stelde in die periode onder anderen de trainers Jim Calderwood, Johan Neeskens en Mario Been aan.

"Leen was een zeer gewaardeerde collega in de rvc, met al zijn ervaringen en kennis, zijn grote netwerk en zijn ongezouten mening over voetbalzaken. Uiteraard altijd in het belang van NEC. We betreuren het dat Leen vertrekt uit de rvc, maar we weten ook dat hij aan de club verbonden blijft", zegt Ron van Oijen, voorzitter van de raad van commissarissen van NEC.