Diego Simeone tijdens de vriendschappelijke wedstrijd gisteren in De Kuip.
Diego Simeone tijdens de vriendschappelijke wedstrijd gisteren in De Kuip. anp / tom Bode

'Geen hand maar wel een flinke zet'

Slot verbaasd over Simeone

ROTTERDAM (ANP) Trainer Arne Slot van Feyenoord wilde na afloop van het gewonnen oefenduel tegen de Spaanse kampioen Atlético Madrid (2-1) zijn collega Diego Simeone even bedanken. 


Tot zijn grote verbazing kreeg hij geen hand, maar een flinke zet van de boze Argentijn. Slot deinsde verschrikt achteruit waarna omstanders voorkwamen dat Simeone nogmaals kon toeslaan.

De Atlético-coach was woedend op arbiter Dennis Higler. Die keurde de winnende treffer van Naoufal Bannis in de extra tijd goed, terwijl Simeone buitenspel vermoedde. Tierend verliet hij het veld, maar niet voordat hij Slot een flinke duw tegen zijn borst had gegeven, waarna de Zuid-Amerikaan ook nog even flink tekeer ging tegen de verbouwereerde coach van Feyenoord.

"Ik wilde hem een hand geven, maar dat wilde hij niet en daar moest ik om lachen", legde Slot naderhand uit bij ESPN. "Als er niemand bij had gestaan, was het een nog groter probleem voor mij geweest. Of er een beetje angst in mijn ogen stond? Nou, ik zou hem niet graag 1-op-1 tegenkomen. Ik ben niet zo'n vechter."

Slot was dik tevreden over het optreden van zijn ploeg in de verhitte wedstrijd. "Ik heb net tegen mijn spelers in de kleedkamer gezegd dat als we iets van Atlético hebben kunnen leren, het is dat ze absoluut niet willen verliezen. Zelfs geen oefenwedstrijd. Maar we gingen er goed in mee. We hebben Atlético goed onder druk kunnen zetten. Ze werden nog extreem kwaad in de laatste seconde, omdat Bannis in hun beleving buitenspel stond. Maar ik denk niet dat het buitenspel was."