Bekerverlies voor VfL Wolfsburg dreigt

Bekerverlies voor VfL Wolfsburg dreigt

MÜNSTER (ANP) VfL Wolfsburg won zondag na verlenging uiterst moeizaam bij vierdeklasser Preußen Münster (1-3), maar volgens voetbalmagazine Kicker dreigt reglementaire uitschakeling. 


Coach Mark van Bommel zou een wissel teveel hebben toegepast, drie tijdens de officiële speeltijd, drie in de extra tijd. 


TWEE TOEGESTAAN In het laatste geval waren er maar twee toegestaan, meldt het Duitse vakblad.

De scheidsrechter, die de fout aanvankelijk niet door had, heeft het voorval vermeld in zijn verslag aan de Duitse voetbalbond. Ingewijden zeggen echter dat de bank van Wolfsburg nadrukkelijk aan de vierde official heeft gevraagd of er nog een wissel was toegestaan.


GEEN REACTIE VfL Wolfsburg heeft nog geen officiële reactie gegeven. De tegenstander uit Münster liet aan Bild weten dat het bestuur overweegt om een protest in te dienen tegen de gang van zaken. "Ja, we zijn ons ervan bewust dat Wolfsburg zes wijzigingen heeft doorgevoerd. We zullen dit intern bespreken en beslissen daarna hoe we er verder mee omgaan", gaf manager Peter Niemeyer van Preußen Münster te kennen.


GELIJK Wolfsburg kwam pas ver in blessuretijd gelijk tegen de veredelde amateurs (1-1), waardoor er een verlenging kwam. In de toegift trok de favoriet het duel alsnog naar zich toe, onder meer door een doelpunt van Wout Weghorst.