Lionel Messi raakte geëmotioneerd tijdens de persconferentie over zijn afscheid bij Barcelona.
Lionel Messi raakte geëmotioneerd tijdens de persconferentie over zijn afscheid bij Barcelona. fc Barcelona Issued a Statement on 05 August Announcing Argentinian Striker Lionel Messi Will not Extend his Contract With the Team due to 'economic and Structural Obstacles'. Epa/andreu Dalmau

Messi in tranen bij persconferentie

9 augustus 2021 om 09:17

'Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven'

BARCELONA (ANP) Lionel Messi had het zondag zwaar tijdens de persconferentie waarin hij voor het eerst sprak over zijn aanstaande vertrek bij FC Barcelona. De 34-jarige Argentijnse spelmaker hield het niet droog. Nadat hij zijn tranen had gedroogd bedankte hij de club en alle mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Messi zei ook in de toekomst zeker terug te keren naar Barcelona.

"De afgelopen dagen heb ik veel nagedacht over wat ik eigenlijk kan zeggen. De waarheid is: ik kan gewoon niets bedenken. Ik heb alles gegeven voor deze club. Van de eerste dag dat ik hier arriveerde, tot de laatste. Ik heb geprobeerd me nederig en respectvol te gedragen en ik hoop dat dat is wat er van mij overblijft als ik de club verlaat", aldus Messi, die buiten het stadion werd onthaald door honderden fans. "Ik was ervan overtuigd dat ik bij Barça zou blijven."

Lange tijd zag het ernaar uit dat Messi bij de club van trainer Ronald Koeman zou gaan bijtekenen, maar vrijdag werd duidelijk dat een nieuwe deal niet doorgaat. Volgens FC Barcelona kan het nieuwe contract niet worden "geformaliseerd" op grond van de regelgeving van La Liga, de koepelorganisatie van het Spaanse profvoetbal. Barcelona gaat gebukt onder een enorme schuldenlast. Daardoor kan en mag de club een nieuw lucratief contract voor Messi niet afsluiten.

"Vorig seizoen wilde ik weg, en bleef ik. Nu wilde ik blijven, en ga ik. We waren akkoord. Maar het kon niet, volgens La Liga. Ik had me mijn afscheid anders voorgesteld, in een vol stadion en met publiek", zei Messi, die nu voor Paris Saint-Germain lijkt te gaan voetballen. Hij noemde dat een mogelijkheid, maar dat er nog niets valt te bevestigen. Er is ook veel belangstelling van andere clubs, aldus Messi.

De Zuid-Amerikaan kreeg na zijn toespraak een minutenlang durend applaus van zijn ploeggenoten, onder wie Frenkie de Jong. Ook Koeman zat in de zaal waar de persconferentie was. Het applaus begon zittend, daarna ging iedereen staan.