Sportcijfers

9 augustus 2021 om 08:26

Hippische sport

De Nieuwe Heuvel
Dressuurwedstrijden
Donderdag: Hanneke Berkhout met Kiwi 2x 1e in M1; Suzanne Veldjesgraaf-Ortse met Resims Invito 1e in Z2; Brandien den Hartog met Wietse van Stal Herben 3e in Z1; Tao Negishi met Otto 3e in het Z1; Tao Negishi met Icoon 2e in ZZL; Rosalie de Koning-Abels met Ikeeta 2e in ZZL; April Moon met Igor 2e en 3e in B; Femke Schoeman met Perry 2x 2e in L1; Manouk Korteweg met Capriolo Silber 2x 1e in L2.
Vrijdag: Hanneke Berkhout met Kiwi 2x 1e in  M1; Tao Negishi met Icoon 1e in  ZZL; Rosalie de Koning-Abels met Ikeeta 1e in  ZZL; April Moon met Igor 2x 1e in  B; Manouk Korteweg met Capriolo Silber 2x 1e in L2.


Algemeen

Olympische Spelen klaar, Tokio draagt organisatie over 

TOKIO (ANP) De Olympische Spelen in Tokio zijn voorbij. Thomas Bach, voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, sloot het ruim twee weken durende evenement zondagavond af met een toespraak en gaf de organisatie over aan Parijs. Daar zijn in 2024 de volgende Olympische Zomerspelen. Vanaf 24 augustus tot en met 5 september zijn in Tokio nog de Paralympische Spelen.

"Dank je wel, Tokio. Dank je wel, Japan", sprak de Duitser, die onder anderen werd omringd door Sifan Hassan. De Nederlandse atlete, die bij de Spelen twee keer goud en één keer brons won, vertegenwoordigde Europa op het podium waar Bach sprak tijdens de sluitingsceremonie. Ook alle andere werelddelen werden vertegenwoordigd door een olympische atleet.

Bach stond, net als zestien dagen eerder, stil bij het belang van solidariteit en eenheid. "We hebben het gedaan, met zijn allen. Ik verklaar de Spelen voor gesloten", aldus Bach, die met het IOC het voorbije jaar de nodige kritiek kreeg voor het door laten gaan van het evenement. Veel mensen, vooral in het organiserende Japan, vonden dat vanwege de coronapandemie niet verantwoord.

Met de sluitingsceremonie kwam er een einde aan "de meest uitdagende olympische reis", sprak Bach. "Het waren ongekende Spelen. In deze moeilijke tijden, geef je de wereld het kostbaarste geschenk: hoop."
"Au revoir à Paris", zei Bach aan het einde van zijn toespraak.