De spelers van Feyenoord, met Naoufal Bannis op de voorgrond, vieren de overwinning op Atlético Madrid. anp / tom Bode

Feyenoord verrast Atlético Madrid

9 augustus 2021 om 10:07

Oefenduel in De Kuip verloopt zeer grimmig

ROTTERDAM (ANP) In een bij vlagen grimmige oefenwedstrijd in De Kuip heeft Feyenoord verrassend gewonnen van de Spaanse kampioen Atlético Madrid.

Het traditionele openingsduel van de Rotterdammers eindigde in 2-1. Bryan Linssen zette de thuisploeg in de 18e minuut op voorsprong. Angel Correa maakte in de slotfase gelijk waarna invaller Naoufal Bannis in de extra tijd Feyenoord alsnog een luid bejubelde overwinning bezorgde.

De wedstrijd in het goedgevulde stadion werd gekenmerkt door een flink tempo, veel overtredingen, een onvriendelijke en gespannen sfeer op het veld en een fel meelevend publiek. Het duel leek daardoor meer op een krachtmeting op het Europese platform dan op een oefenpot een week voor het begin van de nationale competities in Nederland en Spanje.

DEZELFDE OPSTELLING Feyenoord begon in dezelfde opstelling als afgelopen donderdag in Zwitserland, waar FC Luzern overtuigend met 3-0 werd verslagen. Bij Atlético ontbraken onder anderen de topspelers Luis Suárez en João Félix.

Feyenoord bleek goed opgewassen tegen de kracht en de kwaliteit van de Spaanse club. Uit een fraai uitgevoerde hoekschop opende Linssen na ruim een kwartier de score. Vlak voor de rust moest de Belgische Atlético-aanvaller Yannick Carrasco van arbiter Dennis Higler het veld verlaten omdat hij natrappende bewegingen had gemaakt naar Tyrell Malacia.

Het incident zorgde voor een verhitte stemming op het veld, waarbij meerdere spelers van beide ploegen met elkaar in de clinch gingen. Coach Diego Simeone stak zelfs het hele veld over om de orde en de rust te herstellen bij zijn spelers en ook om Carrasco stevig de les te lezen.

VERRE HOEK Met een groot aantal wisselspelers was Feyenoord na rust opnieuw goed gewaagd aan het tiental van Atlético. Correa leek met een schot in de verre hoek een nederlaag te voorkomen, maar Bannis wist er toch nog 2-1 van te maken.

Coach Simeone, die buitenspel vermoedde, reageerde woedend tegen de arbitrage waarna de gemoederen aan het einde van het duel opnieuw nog even hoog opliepen.