9 augustus 2021 om 08:21

Van Dijk krijgt steeds meer speelminuten

LIVERPOOL (ANP) Virgil van Dijk lijkt klaar voor de start van het seizoen in de Premier League. De verdediger was zondag in het oefenduel van Liverpool met Athletic Club basisspeler.

Van Dijk, die door een knieblessure bijna een jaar niet speelde, hield het ruim zeventig minuten vol. De wedstrijd eindigde in 1-1.

Van Dijk maakte eerder in Oostenrijk al zijn rentree bij Liverpool. De international deed dat in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC. Hij verving toen Nathaniel Phillips in de 69e minuut. Tegen Athletic Club was hij met het hoofd twee keer dicht bij een doelpunt.

Andrew Robertson viel vlak voor rust geblesseerd uit bij Liverpool. De Schotse international ging door zijn enkel. Het is nog onduidelijk hoe ernstig het is.