AZ sluit oefenreeks af met zege tegen Torino

9 augustus 2021 om 08:46

ALKMAAR (ANP) AZ heeft de oefencampagne voor het nieuwe seizoen afgesloten met een overwinning. De thuiswedstrijd tegen Torino eindigde in 2-1.

De Italiaanse club uit de Serie A kwam al in de eerste minuut op voorsprong door een treffer van Marko Pjaca. Met een van richting veranderd schot van Jesper Karlsson kwam de Alkmaarse ploeg in de 14e minuut op gelijke hoogte. Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zorgde aanwinst Vangelis Pavlidis (ex-Willem II) met zijn eerste AZ-treffer voor de zege.

AZ start de competitie komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. Donderdag 19 augustus en donderdag 26 augustus staan de play-offs van de Europa League voor de Noord-Hollanders op het programma. Daarin is het Schotse Celtic of FK Jablonec uit Tsjechiƫ de tegenstander. Celtic won het uitduel met 4-2.