Nieuwkomer Depay weer bepalend bij zege Barça

9 augustus 2021 om 08:29

BARCELONA (ANP) In de eerste wedstrijd van het voetballeven zonder clubicoon Lionel Messi heeft Barcelona met ruime cijfers gewonnen van Juventus.

In het duel om de Joan Gamper Trophy in het Estadi Johan Cruyff zegevierde de ploeg van trainer Ronald Koeman met 3-0. Het was de traditionele openingswedstrijd van Barcelona voor het nieuwe seizoen.

Memphis Depay kwam al in de 3e minuut tot scoren. Hij rondde een vlotte aanval van Barça beheerst af. Het was zijn derde treffer in de oefenperiode in vier duels. Na de rust verdubbelde de Deense spits Martin Braithwaite de score met een kopbal uit een hoekschop van Depay. In de slotfase bepaalde Riqui Puig de eindstand op 3-0 met een fraai schot. Bij Barcelona ontbrak middenvelder Frenkie de Jong. De international heeft last van een spierblessure. Bij Juventus was verdediger Matthijs de Ligt basisspeler en ook de Portugese vedette Cristiano Ronaldo was van de partij.

Koeman sprak voor het begin van de wedstrijd het publiek nog even toe. De voormalige bondscoach benadrukte dat hij ondanks het vertrek van Messi veel vertrouwen heeft in het komende seizoen.

Eerder op de dag had Messi tijdens een emotionele persbijeenkomst afscheid genomen van Barcelona. De 34-jarige Argentijnse sterspeler had graag willen blijven bij zijn grote liefde, maar dat gaat niet door.