2021-08-05 20:43:45 ARNHEM - Lois Openda of Vitesse scoort de 2-2 tijdens de Conference League wedstrijd Vitesse vs Dundalk, donderdag 5 augustus in Arnhem, Nederland. ANP GERRIT VAN KEULEN anp / Gerrit van Keulen

Hoofdrol Openda bij Vitesse in thuisduel met Dundalk

5 augustus 2021 om 21:11

ARNHEM (ANP) Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Dundalk in de derde voorronde van de Conference League niet kunnen winnen. De Arnhemse ploeg was in de eerste helft oppermachtig, maar deed zichzelf met een ruststand van slechts 1-0 schromelijk tekort. In het laatste half uur verloor de thuisclub de controle over de wedstrijd en kwam de Ierse formatie volledig onverwacht twee keer tot scoren. Dankzij Loïs Openda (foto) stelde Vitesse toch nog een gelijkspel veilig: 2-2. De Belgische spits bracht de gelijkmaker in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd op zijn naam. Een minuut later moest hij het veld verlaten nadat hij voor een natrappende beweging naar een tegenstander de rode kaart had gekregen. Openda mist daardoor de return in Ierland.