Den Haag

5 augustus 2021 om 18:45

Aangifte GGD Hollands Midden tegen Willem Engel om bedreiging

(ANP) De GGD Hollands Midden heeft donderdag aangifte gedaan tegen Willem Engel wegens bedreiging, bevestigt een woordvoerder van de GGD. De voorman van Viruswaarheid riep woensdag via Twitter zijn volgers op foto's te maken van medewerkers van de GGD op vaccinatielocaties. Bij een prikbus in Lekkerkerk (Zuid-Holland) werd gehoor gegeven aan de oproep.

Engel zei op Twitter dat hij wilde dat er foto's van de medewerkers worden gemaakt "voor later". Het doel zou daarbij niet zijn om de medewerkers te vervolgen, maar om ervoor te zorgen dat "als er een misdrijf wordt geconstateerd, de bewijzen voorhanden zijn", aldus Engel in een andere tweet.

Directe aanleiding voor de aangifte was volgens de woordvoerder een incident bij de prikbus in Lekkerkerk. "Onze medewerkers werden van dichtbij benaderd door mensen met camera's. Zij voelden zich bedreigd", aldus de woordvoerder.


Ook in Eerste Divisie mogen Ajax-fans niet naar uitduel bij ADO

(ANP) Supporters van Ajax mogen ook in de Keuken Kampioen Divisie niet naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het gedegradeerde ADO begint zondag aan het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax, en alleen Haagse supporters mogen die wedstrijd bijwonen.

Vanwege de corona-uitbraak mochten supporters ruim een jaar lang niet naar uitwedstrijden reizen. 

Met ingang van het nieuwe seizoen staan de coronaregels dat wel weer toe.

Ajax-supporters zijn al sinds 2006 niet welkom bij uitwedstrijden tegen ADO. De toenmalige Haagse burgemeester Wim Deetman besloot dat nadat het Haagse supportershome was bestormd door tientallen bewapende Ajax-hooligans. Eén aanwezige werd neergestoken. Het bezoekverbod gold eerst voor vijf jaar, maar werd daarna meerdere keren verlengd.


Schiphol/Den Haag

OM eist vier jaar cel tegen IS-vrouw

(ANP) Het OM eist een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, tegen een 27-jarige vrouw uit Den Haag die wordt verdacht van deelname aan de terroristische organisatie IS. Siobhan W. reisde in januari 2015 af naar IS-gebied, nadat ze zich in de weken daarvoor had bekeerd tot de islam in de Haagse salafistische As-Soennah-moskee. Ze zit sinds november vorig jaar vast.

W. kreeg tijdens haar bekering het salafistische gedachtegoed in snel tempo onder de knie, merkte de rechter donderdag op tijdens het strafproces in de extra beveiligde rechtbank op Schiphol. "U bent meteen een conservatieve moslima geworden." Volgens W. gaf de islam haar structuur, ze verklaarde dat ze geen weet had van andere en meer gematigde islamitische stromingen.