Olympische Spelen

Olympische Spelen

Nederland overtreft op Spelen medaillerecord van Sydney 2000

TOKIO (ANP) Nederland gaat op de Olympische Spelen van Tokio het medaillerecord uit 2000 verbeteren. 

Baanrenster Shanne Braspennincx bezorgde TeamNL vanochtend op het onderdeel keirin (goud) de 24e medaille. Daar komen in ieder geval nog medailles bij van de hockeysters, die in de finale staan, en boksster Nouchka Fontijn die al zeker is van minimaal brons. Ook Jeffrey Hoogland of Harrie Lavreysen wint minimaal brons bij de sprint op de baan.

Op de Spelen van 2000 in Sydney veroverde Nederland 25 medailles. Daarvan was bijna de helft goud van kleur. Naast twaalf gouden plakken pakte Oranje toen negen keer zilver en vier keer brons.

Nu bestaat de oogst in Tokio uit zeven gouden, acht zilveren en negen bronzen medailles.


Slechte tweede ronde voor golfster Van Dam op Olympische Spelen

TOKIO (ANP) Anne van Dam heeft zich in de tweede ronde van het olympisch golftoernooi niet kunnen verbeteren. 

Ze had maar liefst 78 slagen nodig, zeven boven het baangemiddelde, en zakte naar een 59e en voorlaatste positie van het algemeen klassement.

De Amerikaanse Nelly Korda voert de ranglijst aan met 129 slagen. Van Dam staat op een totaal van 152 slagen. De Nederlandse draait tot nu toe geen goed seizoen. 

Op de jaarranglijst van de vrouwengolfbond LPGA neemt ze de 123e positie in en op de wereldranglijst is ze weggezakt naar plaats 155. 

Bij haar laatste toernooi voor de start van de Spelen, twee weken terug bij de Amundi Evian Championship in Frankrijk, eindigde ze onderin.

Het olympisch golftoernooi voor vrouwen wordt mogelijk met een dag ingekort. De weersverwachtingen duiden erop dat er zaterdag, de geplande slotdag, niet kan worden gespeeld. Het zou dan een tropische dag worden met veel onweer boven de baan op de Kasumigaseki Country Club.

"We hebben de deelneemsters gezegd dat ze erop voorbereid moeten zijn dat het toernooi maar drie rondes kent", aldus de organisatie. "Normaal gesproken willen we een beslissing nemen voordat de derde ronde begint. Maar dat is lastig. Voorlopig hopen we nog dat de verwachtingen er morgen anders uitzien."


Voetbal

Ziyech scoort tweemaal

LONDEN (ANP) Hakim Ziyech heeft woensdagavond namens Chelsea in de 'oefenderby' tegen Tottenham Hotspur ter voorbereiding op de Europese Super Cup tweemaal gescoord.  De oud-Ajacied, als rechtsbuiten aan de aftrap, schoot na ruim een kwartier en in het begin van de tweede helft raak. 

Het was evenwel niet genoeg voor de zege. Lucas Moura maakte op Stamford Bridge de aansluitingstreffer. Steven Bergwijn, die een basisplaats had, bracht de Spurs langszij: 2-2.