Bonn

Bonn

Herstel wereldhandel goed voor moederbedrijf pakketbezorger DHL

(ANP/BLOOMBERG) Deutsche Post DHL heeft zijn resultaten in het tweede kwartaal sterk weten te verbeteren door de toegenomen populariteit van onlinewinkelen en het aantrekken van de wereldhandel. Het moederbedrijf van pakketbezorger DHL voerde zijn opbrengsten flink op en zag de nettowinst meer dan verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder.

Aan het begin van de coronacrisis voelde Deutsche Post DHL, dat niet alleen pakketjes maar ook veel vracht vervoert, de plotse ontwrichting in de industrie en wereldhandel als gevolg van de coronapandemie nog sterk in de resultaten. Maar volgens topman Frank Appel merken alle divisies van Deutsche Post DHL de laatste tijd weer een toegenomen vraag naar logistieke diensten.

De omzet lag ruim 22 procent hoger op 19,5 miljard euro en de nettowinst bedroeg 1,3 miljard euro. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 525 miljoen euro winst. Vorige maand waren al voorlopige resultaten naar buiten gekomen. Maar uiteindelijk pakken de cijfers nog iets beter uit dan toen gemeld.

De onderneming had haar financiële prognose voor het hele jaar eerder al opgeschroefd. Appel vindt dat de cijfers die nu naar buiten zijn gekomen, de voorspellingen bevestigen. Voor heel 2021 gaat het bedrijf uit van een recordwinst.

DHL maakte eerder deze week nog bekend dat het vanaf 2024 gebruik gaat maken van twaalf elektrische vliegtuigen om vracht te vervoeren. De toestellen kunnen bijna 1200 kilo vervoeren, vijftig keer minder dan een Boeing 777. De organisatie wil de vliegtuigen in eerste instantie inzetten in Californië om de uitstoot van broeikasgassen tijdens vliegbewegingen te verminderen.


Kyoto

Nintendo verkoopt jaar na lockdownhit minder consoles

(ANP) Nintendo heeft het voorbije kwartaal een lagere omzet geboekt. Het gamebedrijf scoorde vorig jaar nog een grote hit met het spel Animal Crossing: New Horizons, dat werd gezien als hét spel om de lockdownperiode mee door te komen. Nu een nieuwe kaskraker van dezelfde orde uitblijft, dalen ook de verkopen van de gameconsole Nintendo Switch. Animal Crossing: New Horizons kwam in maart vorig jaar op de markt, net op het moment dat steeds meer landen hun inwoners opriepen thuis te blijven om de verspreiding van corona tegen te gaan. De game voert spelers juist naar een onbewoond eiland waar ze samen met dieren een idyllische samenleving moeten opbouwen. Die vlucht uit de werkelijkheid beviel goed, zo lieten de exploderende verkoopcijfers van het spel en de Switch-consoles zien. Tegenover de populariteit van het simulatiespel steken nieuwe games die in april, mei en juni verschenen flets af. In het eerste kwartaal van Nintendo's gebroken boekjaar 2021/2022 verkocht het Japanse bedrijf net geen 5,7 miljoen consoles.