Amsterdam

Amsterdam

Grote brand in loods met foodtrucks

(ANP) In een loods van ongeveer duizend vierkante meter aan de Turbinestraat op een bedrijventerrein in Amsterdam-West heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. De brandweer rukte even na middernacht met meerdere eenheden uit en wist te voorkomen dat het vuur oversloeg naar omliggende panden. In het gebouw stonden volgens de brandweer foodtrucks, diverse voertuigen en gasflessen opgeslagen.

De loods brandde volledig uit en rond 04.00 uur werd het sein brand meester gegeven. Er werd een kraan ingezet om het instabiele gebouw voorzichtig te slopen. De brandweer is geruime tijd bezig geweest met nablussen. Meerdere goederen in de omgeving, waaronder enkele auto's, werden in veiligheid gebracht.


Zandvoort

Automobilist ramt politieauto

(ANP) Een 29-jarige Libiër heeft woensdagavond in Zandvoort een politieauto geramd. Agenten die de man wilden aanhouden moesten tot twee keer toe wegspringen, omdat de man met zijn auto vol gas op hen inreed. De agenten bleven ongedeerd, maar zowel de wagen van de Libiër als de politieauto raakte zo zwaar beschadigd dat ze moesten worden weggesleept.

Agenten gingen af op een melding dat iemand handhavers bekogelde met bierflesjes. De man zat in zijn auto. Toen agenten met hem wilden praten, reed hij achteruit op hen af.


Hellum

Aardbeving met kracht van 1.8

(ANP) In Groningen is donderdagochtend rond 07.15 uur een aardbeving met een kracht van 1.8 gemeten. Eerder meldde het KNMI dat de beving een kracht van 1.9 had. Het KNMI geeft het dorp Hellum als epicentrum aan. De beving vond plaats op een diepte van 3 kilometer.

Het is nog niet bekend of er schade is aan huizen in de omgeving.

Bevingen in dit gebied hangen samen met de gaswinning.


Kropswolde

Explosie op plezierjacht: vier zwaargewonden

(ANP) Op een plezierjacht in Kropswolde in Groningen zijn woensdag vier mensen zwaargewond geraakt na een explosie, meldt de politie. Twee personen raakten lichtgewond. Alle zes zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Volgens de politie kwamen direct na de melding van de explosie meerdere ambulances, een traumateam, de brandweer en de politie in actie. Meerdere omstanders hebben eerste hulp verleend. Voor de mensen die de ontploffing zagen, is er slachtofferhulp beschikbaar.

Hoe de explosie, die rond 13.45 uur plaatsvond, heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.