WhatsApp komt met verdwijnfunctie voor foto's en filmpjes

WhatsApp komt met verdwijnfunctie voor foto's en filmpjes

SAN FRANCISCO (ANP) Gebruikers van WhatsApp kunnen voortaan foto's en filmpjes versturen die verdwijnen zodra de ontvanger ze heeft bekeken. "Je kunt bijvoorbeeld een foto voor eenmalige weergave sturen van nieuwe kleding die je in een winkel aan het passen bent, een snelle reactie op een bepaald moment of iets vertrouwelijks zoals een wifi-wachtwoord", aldus de berichtendienst, die eigendom is van Facebook.

Met de verdwijnfunctie volgt WhatsApp het voorbeeld van Snapchat. Toen die app opkwam, verdwenen berichten na 10 seconden. Die functie is sindsdien aangepast.

WhatsApp belooft dat het de verdwijnende berichten niet kan zien, "net als met alle persoonlijke berichten die je op WhatsApp verzendt". Bij de verdwijnende foto's en filmpjes komt een plaatje te staan dat duidelijk maakt de ze eenmalig worden getoond.


Boek van Peter R. de Vries in top 10 bestsellerlijst

DEN HAAG (ANP) De doodgeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries staat genoteerd in de Bestseller 60. Met zijn boek Een moord kost meer levens uit 1994 is hij deze week binnengekomen op de zevende plek.

De Vries vertelt in het boek het waargebeurde verhaal van Paul Spruit, van wie de vader werd gearresteerd voor een dubbele kindermoord in Amsterdam. Voor het gezin is daarna geen normaal leven meer mogelijk, en uiteindelijk begaat Paul ook zelf een moord. Vanaf dat moment is zijn leven een criminele achtbaan.

Een moord kost meer levens is de hoogste binnenkomer in de bestsellerlijst. Het boek De Nachtdienst van Esther Verhoef blijft erg populair onder de lezers en staat voor de tweede week achtereen op de eerste plaats van de bestsellerlijst. Ik ga leven van Lale Gül staat deze week op nummer twee, de biografie over Johan Derksen van Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman volgt op plek drie.


'De meeste mensen deugen' platina boek: 350.000 keer verkocht

AMSTERDAM (ANP) Het boek De meeste mensen deugen van Rutger Bregman is sinds het verschijnen twee jaar geleden ruim 350.000 keer verkocht. De bestseller heeft daarmee de status bereikt van platina boek, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Bregman kreeg een oorkonde en zei dat het bereiken van de mijlpaal hem "hoopvol en dankbaar" stemt.

In De meeste mensen deugen betoogt Bregman dat de mens van nature geneigd is tot het goede, maar dat een kleine groep 'asocialen' de meeste aandacht krijgt.

Rutger Bregman (1988) is historicus. Hij schreef onder meer Gratis geld voor iedereen (2014) en Het water komt (2020). Voor De meeste mensen deugen kreeg hij vorig jaar de NS Publieksprijs. Het boek is in 45 talen vertaald. In Nederland en Vlaanderen samen is het bijna 500.000 keer verkocht.