Oranjeverenging Nijkerk bestaat 110 jaar en trakteert

Oranjeverenging Nijkerk bestaat 110 jaar en trakteert

NIJKERK 110 jaar geleden, op 11 augustus, werd de Oranjevereniging Nijkerk opgericht. En daarom viert de Oranjevereniging dit jaar feest. Op zaterdag 11 augustus trakteert de Oranjevereniging op het Plein op gebak.

Tussen 11.00 en 19.00 uur zijn er die dag ook allerlei leuke attracties voor kinderen op het Plein. In de oranjetent kunnen die dag munten en rittenkaarten worden gekocht.


Kind voorop fiets
valt op hoofd
na hard remmen

EDE Op de rotonde bij de Veenderweg/Klaphekweg in Ede is woensdagavond een kind van een fiets gevallen. Het kind zat voorop een fiets bij een vrouw en kwam door de val met het hoofd op de grond terecht. Er is een ambulance ter plaatse gekomen.

Volgens een getuige moest de vrouw op de fiets hard remmen omdat een automobilist geen voorrang gaf. Hierdoor zou het kind van de fiets zijn gevallen. De vrouw is ongedeerd. Ook een ander kind, dat achterop de fiets zat, is niet gewond geraakt bij het incident.


Wolkentheater
op bezoek bij
AZC Amersfoort

AMERSFOORT Deze maand gaat het Wolkentheater met ‘Circus Tropical’, een vrolijk en inspirerend theaterevenement, langs een 30-tal AZC’s door heel Nederland. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee een steuntje in de rug. Woensdag 4 augustus was de aftrap in het AZC Amersfoort. 

In tijden van corona verlangt iedereen meer dan ooit naar reizen, samenzijn en een welkome, leuke onderbreking van de dagelijkse routine. ,,Voor kinderen in AZC’s is deze periode extra lastig: zij hebben veel meegemaakt, bevinden zich in een onzekere situatie en zijn daardoor extra kwetsbaar. Daarom bezorgt het Wolkentheater, met financiële ondersteuning vanuit onder andere AFAS Foundation, dit jaar kinderen in  AZC’s door heel Nederland een leuke dag.'' Gerben Eversdijk, directeur van de AFAS Foundation: ,,Het Wolkentheater zorgt ervoor dat de kinderen in AZC's hun verdriet, gemis en angst even vergeten en weer helemaal kind kunnen zijn. De theaterdocenten zijn net als oprichter Adrijan enorm gepassioneerd en betrokken en weten als geen ander hoe belangrijk afleiding en plezier voor deze kwetsbare doelgroep is. Door het Wolkentheater te ondersteunen hopen wij meer voor kinderen in Nederlandse AZC's te kunnen betekenen, zodat ze allemaal de magie van dit bijzondere initiatief gaan ervaren.” 

De stichting Wolkentheater werd in 1993 opgericht door onder anderen de uit voormalig Joegoslavië gevluchte kunstenaar Adrijan Siniša Rakic: ,,De optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. Hen te zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”