Binnen het programma cultuureducatie volgden leerlingen van de Eben-Haëzerschool uit Barneveld begin juni een workshop houtsnijwerk, in Borduur- en houtsnijmuseum Het Losse Steekje in Barneveld.
Binnen het programma cultuureducatie volgden leerlingen van de Eben-Haëzerschool uit Barneveld begin juni een workshop houtsnijwerk, in Borduur- en houtsnijmuseum Het Losse Steekje in Barneveld. Pauw Media

‘Eerste jaar cultuureducatie Barneveld succesvol’

Onderwijs

In totaal deden op al die scholen dit schooljaar zo’n zesduizend leerlingen mee aan de verschillende projecten en workshops die via het programma cultuureducatie werden aangeboden. In totaal vonden er ruim duizend cultuurlessen plaats op de scholen en bijna driehonderd workshops.

De gemeente Barneveld startte in september vorig jaar met het nieuwe systeem voor schoollessen op het vlak van muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en media, erfgoed en theater. Via een speciale website kunnen scholen zelf ‘winkelen’ uit ruim honderd workshops en lessen, die aangeboden worden door onder anderen professionele lokale kunstenaars, musici, theatermakers en schrijvers. Al binnen enkele weken na de lancering van het nieuwe systeem, was duidelijk d..