Voetbal

5 augustus 2021 om 09:23

Feyenoord en Vitesse willen naar play-offs Conference League

DEN HAAG (ANP) Vitesse en Feyenoord proberen vandaag een goede uitgangspositie te bereiken om de play-offs voor de Conference League te bereiken. 

In de heenwedstrijd van de voorlaatste ronde treffen de Arnhemmers thuis het Ierse FC Dundalk om 19.00 uur.

Feyenoord, dat in de voorgaande ronde moeizaam het nietige FC Drita uit Kosovo versloeg, treedt in Zwitserland om 20.30 uur aan tegen FC Luzern. De returns zijn op 12 augustus.

Mochten Vitesse en Feyenoord de derde kwalificatieronde overleven, dan weten beide clubs wie de mogelijke tegenstanders worden in de play-offs van de Conference League. Vitesse stuit op de winnaar van het duel tussen het Belgische Anderlecht en het Albanese KF Laçi. Mocht Feyenoord de confrontatie met FC Luzern met succes afsluiten, dan is of het Zweedse IF Elfsborg of FK Velez Mostar uit Bosnië en Herzegovina de tegenstander.

De returns van de duels in de derde ronde vinden op donderdag 12 augustus plaats. De duels in de finaleronde zijn op 19 en 26 augustus.


Feyenoord laat Vente definitief naar Roda JC gaan

ROTTERDAM (ANP) Feyenoord laat Dylan Vente naar Roda JC vertrekken. 

De 22-jarige aanvaller maakt per direct de overstap naar Roda JC, waarvoor hij de tweede helft van vorig seizoen al op huurbasis speelde en waar hij een contract voor twee seizoenen ondertekent. Vente had nog een verbintenis tot de zomer van 2022 in De Kuip.

"Na een aantal keer verhuurd te zijn geweest, voelt dit voor mij als de juiste stap", zegt Vente, die in jeugdelftallen van de Rotterdammers speelde en in seizoen 2017-2018 debuteerde in het eerste elftal van Feyenoord. De afgelopen seizoenen kwam hij op huurbasis uit voor RKC Waalwijk en Roda JC.

"De afgelopen maanden hebben wij ervaren dat Dylan van absolute meerwaarde is voor Roda JC", zegt technisch directeur Jeffrey van As van de Limburgers. "Met zijn werklust, neusje voor de goal en oog voor zijn medespelers was hij enorm belangrijk voor de ploeg. Dylan heeft het dan ook uitstekend naar zijn zin gehad in Kerkrade. Wij zijn verheugd dat Dylan ervoor kiest om zijn carrière te vervolgen bij Roda JC."


Wielrennen

Froome niet van start in de Vuelta

LONDEN (ANP) Wielrenner Chris Froome zal niet aan de start verschijnen in de Ronde van Spanje. 

De 36-jarige Brit van Israel Start-Up Nation, die de Vuelta twee keer op zijn naam schreef, liet aan Cyclingnews weten dat hij niet goed genoeg is voorbereid om aan een volgende grote ronde mee te doen. Zijn ploeg heeft het besluit nog niet bekendgemaakt.

Froome reed vorige maand de Tour de France uit op een anonieme 133e plaats en kende daarna gezondheidsproblemen, waarvan hij pas net is hersteld.