Benfica op weg naar play-off tegen PSV

5 augustus 2021 om 08:05

MOSKOU (ANP) Benfica is een eind op weg naar de play-offs om een plek in in de groepsfase van de Champions League.

De kans is aanzienlijk dat PSV daarin de tegenstander is. De Portugezen wonnen woensdagavond in Rusland met 2-0 van Spartak Moskou. Rafa Silva en Gilberto maakten de doelpunten na rust.

Bij Benfica stond de Zwitserse international Haris Seferovic, die tijdens het EK indruk maakte tegen onder meer wereldkampioen Frankrijk, in de punt van de aanval, geflankeerd door Rafa Silva en Pizzi. De Belgische oud-Ajacied Jan Vertonghen startte als linksback. Bij de thuisclub had Jorrit Hendrix een basisplaats. Hij werd een klein kwartier voor tijd gewisseld. De middenvelder verliet PSV begin dit jaar voor een Russisch avontuur.

VOORSCHOT PSV nam dinsdag al een voorschot op de beslissende CL-duels door FC Midtjylland met 3-0 te verslaan. De return in Denemarken is volgende week dinsdag. Benfica ontvangt dezelfde avond Spartak.

AJAX  Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Leeds United overtuigend gewonnen. De Amsterdammers waren onder toeziend oog van zo'n 25.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor de club uit de Premier League.

Zaterdag treft Ajax PSV om 20.00 uur in Amsterdam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel vindt die dag plaats in de Johan Cruijff ArenA.

Davy Klaassen opende al in de 2e minuut de score voor Ajax, waar Nicolás Tagliafico ontbrak vanwege een lichte blessure. De international profiteerde van geschutter tussen verdediger Luke Ayling en doelman Ilan Meslier. Perr Schuurs zorgde in de 28e minuut voor 2-0.

Vlak voor rust maakte Ryan Gravenberch er met een schot van afstand 3-0 van. Tegen het einde van de tweede helft zorgde Danilo met de vierde treffer voor de Amsterdammers voor de eindstand.