Binnen het programma cultuureducatie volgden leerlingen van de Eben-Haëzerschool uit Barneveld begin juni een workshop houtsnijwerk, in Borduur- en houtsnijmuseum Het Losse Steekje in Barneveld.
Binnen het programma cultuureducatie volgden leerlingen van de Eben-Haëzerschool uit Barneveld begin juni een workshop houtsnijwerk, in Borduur- en houtsnijmuseum Het Losse Steekje in Barneveld. Pauw Media

‘Eerste jaar cultuureducatie Barneveld succesvol’

1 augustus 2021 om 07:30 Onderwijs

BARNEVELD Het nieuwe project van de gemeente Barneveld om cultuureducatie aan te bieden op scholen, blijkt na het eerste schooljaar een succes. Dat stelt Gert Bomhof, coördinator van het project namens de gemeente. In totaal 27 van de 34 basisscholen in de gemeente deden aan het project mee.

In totaal deden op al die scholen dit schooljaar zo’n zesduizend leerlingen mee aan de verschillende projecten en workshops die via het programma cultuureducatie werden aangeboden. In totaal vonden er ruim duizend cultuurlessen plaats op de scholen en bijna driehonderd workshops.

De gemeente Barneveld startte in september vorig jaar met het nieuwe systeem voor schoollessen op het vlak van muziek, dans, beeldende kunst, literatuur en media, erfgoed en theater. Via een speciale website kunnen scholen zelf ‘winkelen’ uit ruim honderd workshops en lessen, die aangeboden worden door onder anderen professionele lokale kunstenaars, musici, theatermakers en schrijvers. Al binnen enkele weken na de lancering van het nieuwe systeem, was duidelijk dat scholen er graag gebruik van maken. Binnen drie weken kwamen er aanvragen binnen voor ruim 4.800 van de in totaal ongeveer 7.500 basisschoolleerlingen. In de cijfers van het eerste schooljaar is ook goed terug te zien dat de website goed bezocht is. De teller staat op ruim 24.000 unieke bezoekers, die gezamenlijk meer dan 70.000 keer inlogden. 

De gemeente Barneveld stelt jaarlijks 25.000 euro beschikbaar voor het cultuureducatieproject, zo werd eerder duidelijk. ,,Dit project past bij onze cultuurambitie, waarbinnen we vooral op cultureel vlak willen verbinden, verrijken en verwonderen’’, aldus cultuurwethouder André van de Burgwal eerder in deze krant.

Wouter van Dijk