Amsterdam

Amsterdam

Klanten Rabobank met woekerrente op kredieten krijgen
geld terug

(MEDIAWATCH) Rabobank gaat uit eigen beweging consumenten aan wie jarenlang te hoge rentes op kredieten in rekening zijn gebracht compenseren, schrijft De Telegraaf. Het gaat volgens de bank om ongeveer 150.000 klanten, die een paar honderd tot in enkele gevallen duizenden euro’s terugkrijgen.

Met de compensatie speelt Rabobank in op diverse uitspraken bij het Kifid, het loket waar consumenten een geschil met een bank of andere kredietverlener kunnen voorleggen. Onder meer klanten van ABN AMRO haalden bij het Kifid hun gelijk over te hoge rentebetalingen bij hun doorlopende kredieten met een variabele rente. Inmiddels is de bank met de Consumentenbond in gesprek om een miljoenenclaim voor de woekerrentes af te wenden.

Rabobank zegt uit eigen beweging de portefeuille te zijn gaan doornemen na de diverse Kifid-uitspraken tegen andere kredietverleners. "Voor 15 procent van de klanten met een doorlopend consumptief krediet en rood staan blijkt de marktrente onvoldoende te zijn gevolgd", zegt Michiel Kwaaitaal, directeur betalingen bij Rabobank. Het gaat volgens hem om ongeveer 150.000 klanten van Rabobank en de dochters Freo en Fideaal.


Brussel

Brussel start onderzoek overname Kustomer door Facebook

(ANP) De Europese Commissie is een diepgaand onderzoek begonnen naar de voorgenomen overname door Facebook van Kustomer, dat bedrijven helpt bij digitale klantenservice. Het dagelijks EU-bestuur is ,,bezorgd" dat de overname de concurrentie verstoort op de markt voor zogeheten CRM-software, laat ze weten. Dat zijn systemen die klantgegevens helpen beheren en verkoopmanagement ondersteunen.

Ook vreest de commissie dat de overname de marktpositie van Facebook op het gebied van zogeheten online-display-advertenties, zoals banners, mogelijk te veel versterkt, omdat het Amerikaanse internetbedrijf al beschikt over "aanzienlijke hoeveelheden" gegevens waarmee het advertenties op zijn site kan personaliseren.

Vicevoorzitter Margrethe Vestager (Mededinging): ,,Het is belangrijk om potentieel problematische overnames door ondernemingen die al dominant zijn in bepaalde markten nauwkeurig te bekijken. Dat geldt vooral voor de digitale sector, waar Facebook een leidende positie heeft in zowel online-display-reclame als berichtenkanalen als WhatsApp, Messenger of Instagram. Het doel van ons onderzoek is zeker te zijn dat deze overname niet bedrijven of consumenten zal schaden en dat de data die Facebook krijgt de concurrentie niet vervalsen."

Facebook maakte in november bekend het jonge softwarebedrijf Kustomer te kopen. Daarmee zou een bedrag van ruim 1 miljard dollar zijn gemoeid.