Amsterdam

Amsterdam

Politie rectificeert: 'Ex-profvoetballer JergĂ© Hoefdraad         niet overleden'

(ANP) Het slachtoffer van een schietpartij zondagochtend in een Amsterdams bedrijfspand, is oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad. De 35-jarige Amsterdammer ligt in zeer kritieke toestand in een ziekenhuis, aldus de politie maandagavond. Eerder had de politie gemeld dat de man was overleden. De politie betreurt dat en biedt excuses aan aan de familie van de man.

De schietpartij was aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. De schutter is nog spoorloos. De politie zegt te weten wie hij is en doet een dringend beroep op de verdachte om zich te melden. "We hopen dat hij zich op normale wijze bij de politie meldt. Als hij dat niet doet dan roept de politie de hulp in van het tv-programma Opsporing Verzocht", aldus een woordvoerder.


Rotterdam

Politie zoekt relschoppers bij Feyenoord-training

(ANP) De Rotterdamse politie heeft online foto's getoond van relschoppers die zij zoekt na de ongeregeldheden bij de laatste training van Feyenoord op 8 mei, voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-Ajax. Bij de rellen werd zwaar vuurwerk afgestoken en stenen en verkeersborden naar agenten gegooid. Zes van hen liepen gehoorschade op, waar zij nog steeds last van hebben, meldt de politie maandag.

Traditioneel steekt het Feyenoordlegioen voorafgaand aan het duel tussen de Rotterdamse en de Amsterdamse club het voetbalteam een hart onder de riem tijdens de laatste training. Aangezien de supporters in januari voorafgaand aan de klassieker zich niet aan de coronamaatregelen hadden gehouden, was de politie in mei nadrukkelijk aanwezig rondom het trainingscomplex. Bezit van vuurwerk, waaronder ook fakkels, was niet toegestaan en iedereen moest zich aan de coronamaatregelen houden.


Taakstraffen en dertien vrijspraken na supportersrellen rond wedstrijd Celtic-Ajax

(ANP) De rechtbank in Amsterdam heeft twee Ajax-supporters veroordeeld tot taakstraffen van 150 uur en 200 uur voor supportersrellen rond de voetbalwedstrijd Celtic-Ajax, in november 2015 in Glasgow. De overige dertien verdachten zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

Een groep Ajax-supporters viel op 26 november 2015 klanten van meerdere Schotse pubs aan met glazen, flessen, metalen stangen, knuppels en stokken. Dat gebeurde in de straat Gallowgate, waar voornamelijk supporters van Celtic voorafgaande aan de Europa League-wedstrijd samenkwamen. Meerdere personen raakten gewond, van wie sommigen ernstig. Schotse politieagenten hielden veertien verdachten aan. Zij koppelden de verdachten daarna aan camerabeelden van de ongeregeldheden.