Olympische Spelen

Olympische Spelen

Femke Bol: 'Nog nooit zo fit gevoeld'

TOKIO (ANP) Een eerder optreden in de estafetteploeg, de hevige regen in het olympisch stadion van Tokio, niets kon Femke Bol maandag van de wijs brengen. 

De pas 21-jarige atlete bereikte moeiteloos de finale op de 400 meter horden. "Meestal train ik binnen als het regent, maar het ging best goed vandaag. Het was wel wat spannender bij het afzetten, want de onderkant van je spikes worden wat gladder. Ach, ik ben een Nederlandse en moet ertegen kunnen", vertelde ze na de race met een grote glimlach.

Zaterdag liep ze nog in de 4x400 meter gemengde estafette naar de vierde plek. "Ik zou dit niet doen als ik er niet fit genoeg voor zou zijn. Maar ik ben zo fit en ik weet niet of ik dat ooit nog zal zijn. Ik wil nu alles meebeleven. Het was natuurlijk nog mooier geweest als we brons hadden gepakt."

Het leek zo makkelijk te gaan, de manier waarop ze in haar heat van de halve finales naar een tijd van 53,91 liep, de derde in het hele veld. "Het ging echt beter dan eergisteren, toen voelde ik nog wat meer verzuring. Nu moet ik woensdag in de finale het eerste stuk als een gek gaan en dan doen wat ik altijd doe, vooral rustig blijven in mijn hoofd. Het is en blijft hordelopen, iedereen moet goed uitkomen. Het is in eerste instantie een race van mezelf tegen de horden. Maar ik ben klaar voor de finale."

Bol heeft in rap tempo de wereldtop bestormd. Ze brak vorig jaar door en won al haar races over 400 meter horden. Dit seizoen is ze ook nog ongeslagen. Ze won in Tokio haar serie en halve finale overtuigend. "Het gaat bizar snel en soms zou ik wat meer stil moeten staan bij wat ik allemaal presteer. Ik sta nu in mijn eerste olympische finale en ik realiseer het me amper. Ben meer benieuwd naar de baanindeling en ik mag eindelijk tegen Sydney McLaughlin, de snelste van de wereld. Ik vind het supergaaf."