Glasvezelnetwerk rukt op

3 augustus 2021 om 07:49

Duizendste huisaansluiting
in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De aanleg van het glasvezelnetwerk in Scherpenzeel door DELTA Fiber Netwerk verloopt voorspoedig. Onlangs werd de duizendste huisaansluiting gerealiseerd.


Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk zette vorig jaar oktober samen met wethouder Gerard van Deelen en aannemer Bam Infra Telecom gezamenlijk een eerste schop in de grond aan de Eikenlaan voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in Scherpenzeel. In februari van dit jaar zijn er twee bovengrondse verdeelpunten, de zogenoemde Pop’s (Point of presence), geplaatst op de Eikenlaan en de Heijhorst. Deze verdeelpunten zien er uit als een grote kast. Ze verdelen het signaal naar de verschillende adressen in het gebied. Na het blazen en lassen van de flinterdunne glasvezel, is het bedrijf begin juni begonnen met de eerste huisaansluitingen. 

Wethouder Gerard van Deelen is blij met de voortvarendheid waarmee het glasvezelnetwerk over Scherpenzeel wordt uitgerold. ,,Het belang van een goede internetverbinding is door de coronacrisis nog voelbaarder geworden. Een goede en stabiele internetverbinding wordt steeds belangrijker, zowel zakelijk als privé. Eigenlijk zelfs noodzakelijk nu steeds vaker vanuit huis wordt gewerkt en vergaderd. Daarnaast is glasvezel duurzaam en toekomstbestendig en is Scherpenzeel klaar voor de volgende generatie”.

Voor het feestje rond de duizendste huisaansluiting in Scherpenzeel mocht de wethouder zich melden bij PRO-raadslid Annet van Riel. Van Riel was vanaf het eerste moment betrokken bij de glasvezelcampagne en heeft zich er als ambassadeur voor ingezet. Zij heeft gekozen voor telecomprovider Caiway: ,,Ik ben blij dat de glasvezel nu wordt aangesloten bij mij thuis. Met een puber in huis en veel digitaal vergaderen, is het hebben van een snelle en stabiele verbinding van belang”.

,,Een kwart van de thuiswerkers geeft aan ook na de corona pandemie vaker thuis te willen werken" zegt Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk. ,,En met glasvezel kunnen de inwoners van Scherpenzeel met z'n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken.'' Hij verwacht dat alle aangemelde bewoners in Scherpenzeel in het derde kwartaal van dit jaar zijn aangesloten.