3 augustus 2021 om 08:39

Amerikaanse voetbalvrouwen uitgeschakeld

KASHIMA (ANP) De Amerikaanse voetbalvrouwen zijn in de halve finale van het olympisch toernooi uitgeschakeld.  De viervoudig winnaar van olympisch goud verloor van Canada (0-1), dat voor het eerst de finale bereikte. De Verenigde Staten hadden in de kwartfinale, na strafschoppen, Nederland verslagen. Jessie Fleming werd de matchwinner in Kashima. Ze benutte in de tweede helft een strafschop. Het was de eerste Canadese winst op de wereldkampioen sinds 2001. "Het is vreselijk", zei aanvalster Megan Rapinoe, door de jaren heen een van de grote namen van het Amerikaanse voetbal. "Je wilt natuurlijk niet verliezen, je wilt al helemaal niet van Canada verliezen en zeker niet op een groot toernooi. Maar als je speelt zoals wij hier doen dan vraag je om problemen. Er zijn wel honderd dingen die we beter hadden kunnen doen. Dit is heel moeilijk te verteren." Zweden is de tegenstander van Canada in de eindstrijd. Het land versloeg AustraliĆ« met 1-0. In de eerste minuut van de tweede helft scoorde Fridolina Rolfo. Zweden was in Rio de Janeiro 2016 de verliezend finalist (tegen Duitsland), Canada won destijds brons.