Voetbal

30 juli 2021 om 20:29

Gorré weg als bondscoach Suriname

PARAMARIBO (ANP) Dean Gorré (50) fungeert niet langer als bondscoach van Suriname. De voetbalbond van Suriname (SVB) meldde in een kort bericht op Twitter het vertrek van de oud-speler van onder meer Feyenoord en Ajax.

"De SVB heeft om "moverende redenen" het besluit genomen om de technische staf van Natio te ontbinden. De SVB spreekt haar dank uit en zal zich nu concentreren op het opzetten van een prof league voetbal en een nieuw stadion", liet de SVB weten.

Gorré keerde in de zomer van 2018 terug als bondscoach van Natio, zoals het Surinaamse elftal wordt genoemd. Eerder was hij in 2015 ook al werkzaam in die functie.

Onder leiding van Gorré werd Suriname vorige maand uitgeschakeld in de kwalificatie voor het WK in 2022. Eerder deze maand strandde Natio in de groepsfase van de Gold Cup, het belangrijkste toernooi van de Concacaf, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

Gorré kon vanaf eind 2019 een beroep doen op Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst. Zij mogen sindsdien voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven.