Afbeelding
..

Aantal corona-besmettingen in Barneveld daalt weer

28 juli 2021 om 09:42

BARNEVELD Het aantal coronabesmettingen in de gemeente Barneveld is na twee weken van stijgingen, de afgelopen week weer flink gedaald. Dat blijkt uit recente cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Daarmee volgt Barneveld de landelijke trend, waar sinds enkele dagen een duidelijke terugloop in het aantal besmettingen te zien is. Tussen woensdag 21 juli en dinsdag werden in deze gemeente in totaal 78 positieve tests gemeld. Vorige week waren dat er nog 123 en de week dáárvoor 93. 

Daarmee lijkt de kortstondige piek van coronabesmettingen ook in Barneveld weer op z'n retour. Die piek startte rond vrijdag 9 juli, toen in deze gemeente op één dag 26 besmettingen werden geregistreerd en uiteindelijk het aantal besmettingen in één week verdrievoudigde ten opzichte van de week daarvoor. De periode van de hogere besmettingsgraad, heeft in Barneveld niet tot ziekenhuisopnames geleid.


Mensenkennis

Romy 14 jaar

Romy Keijzer uit Voorthuizen viert vandaag haar veertiende verjaardag. ,,Wij willen haar met z'n allen feliciteren! Romy is altijd heel druk met haar paarden, niets is haar te veel. Het liefst maakt zij een ritje.Ze vraagt voor haar verjaardag dus ook alleen maar paardenspullen. We wensen je een fijne dag. Groetjes pap, mam, zussen en broers met al hun aanhang.´