PSV bevestigt vertrek van spits Malen

27 juli 2021 om 20:17

EINDHOVEN (ANP) PSV heeft het vertrek van Donyell Malen naar Borussia Dortmund bevestigd. 


De 22-jarige clubtopscorer trainde, na vier jaar in Eindhoven onder contract te hebben gestaan, dinsdag in Zwitserland al mee met de Duitse topclub. Hij heeft daar na medisch te zijn goedgekeurd een verbintenis tot medio 2026 ondertekend.


'PRACHTIGE TRANSFER "Dit is een prachtige transfer voor Donyell en PSV’, zei directeur voetbalzaken John de Jong. "We zijn ontzettend trots op het traject dat we samen hebben afgelegd en het resultaat daarvan."


ARSENAL PSV weekte Malen indertijd los bij Arsenal. De spits groeide uit tot een vaste waarde in het eerste elftal. Afgelopen seizoen scoorde hij in de competitie negentien keer. Ook op het Europese podium viel de trefzekerheid van de snelle international op met veertien doelpunten in 28 wedstrijden.

Volgens mediaberichten betaalt Dortmund ongeveer 30 miljoen euro voor Malen. Hij moet daar Jadon Sancho, die voor 85 miljoen is overgenomen door Manchester United, doen vergeten. "Borussia Dortmund is een Europese topclub, die in de Bundesliga altijd bovenin meedoet en ook in de Champions League hoge eisen aan zichzelf stelt", zei Malen over zijn nu afgeronde transfer.


'KAN NIET WACHTEN' "Ik kan bijna niet wachten om met mijn nieuwe ploeggenoten op het veld te staan, mezelf met de besten te kunnen meten", voegde hij eraan toe. "En natuurlijk ben ik heel benieuwd naar de supporters en het stadion, waar heel Europa zo hoog van opgeeft".

Vermoedelijk komt Malen niet in de punt van de aanval terecht. Die plek lijkt bij Borussia voorbehouden aan de Noor Erling Haaland. 


TWEE SPITSEN Maar Malen kan natuurlijk ook als vleugelaanvaller uit de voeten. Denkbaar is bovendien een spelsysteem met twee spitsen. "Donyell is een speler met een groot offensief potentieel, die doelgevaar uitstraalt, creativiteit brengt en over snelheid beschikt", zei technisch directeur Michael Zorc over zijn Nederlandse aanwinst.

De spits was basisspeler op het EK tijdens de verloren achtste finale-wedstrijd tegen de Tsjechen.