Olympische Spelen

Olympische Spelen

Bertens treft Vondrousova  

TOKIO (ANP) Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van het olympisch tennistoernooi op tegen Marketa Vondrousova. 

De Tsjechische, in 2019 finaliste op Roland Garros, is de nummer 41 van de wereld. Bertens (29) is in Tokio als zestiende geplaatst in het schema van 64 deelnemers.

Mocht Bertens twee wedstrijden winnen, dan kan ze in de derde ronde de Japanse Naomi Osaka treffen. De als tweede geplaatste Osaka maakt in eigen land haar rentree, nadat ze zich op Roland Garros had teruggetrokken vanwege de ophef die ontstond over haar persboycot.

Bertens nam het één keer eerder op tegen Vondrousova en dat duel verloor ze. Op de US Open van 2018 won de Tsjechische met 7-6 (4) 1-6 7-6 (1).

Samen met Demi Schuurs maakt Bertens ook haar opwachting in het dubbelspel. De Nederlandse combinatie neemt het op tegen het Franse duo Kristina Mladenovic/Caroline Garcia. Bertens en Schuurs zijn als derde geplaatst. Mladenovic en Garcia wonnen in 2016 het dubbelspel op Roland Garros.

Vorige maand vertelde Bertens dat ze bezig is aan haar laatste seizoen. Voor afreizen naar Japan maakte ze wereldkundig dat de Spelen haar laatste toernooi worden.

In het mannendubbelspel werden Wesley Koolhof en Jean-Julien Rojer, de nummers 8 van de plaatsingslijst, gekoppeld aan de Belgen Sander Gille en Joran Vliegen. De loting voor het gemengd dubbelspel wordt pas later bekendgemaakt.

Het olympisch tennistoernooi begint zaterdag. In het mannenenkelspel is Novak Djokovic als eerste geplaatst, bij de vrouwen Ashleigh Barty. Djokovic speelt in de eerste ronde tegen Hugo Dellien uit Bolivia, Barty stuit op de Spaanse Sara Sorribes Tormo.