Oogziekenhuis Rotterdam ontruimd om brand

22 juli 2021 om 07:53

ROTTERDAM (ANP) Het Oogziekenhuis aan de Schiedamse Vest in Rotterdam is ontruimd geweest vanwege een brand. 


Tijdens de brand werden twee patiënten geopereerd, maar doordat het vuur snel onder controle was konden deze operaties gewoon worden afgerond, meldt Yvonne Koppelman, voorzitter van de raad van bestuur van het Oogziekenhuis Rotterdam.

"Deze patiënten waren via een lokale verdoving verdoofd en konden dan ook direct na de operatie het pand, onder begeleiding, veilig verlaten. Andere operaties zijn we natuurlijk niet opgestart." Wel vervielen de operaties en spreekuren voor de rest van de dag. Patiënten werden daarover geïnformeerd met een sms en ze worden donderdag gebeld voor een nieuwe afspraak, aldus Koppelman.


In totaal moesten zo'n 350 patiënten, begeleiders en personeelsleden het pand verlaten. Er raakte niemand gewond. De brand woedde in een papiercontainer in de kelder van het gebouw. De brand was snel onder controle en bleef beperkt tot de kelder maar zorgde wel voor veel rook, aldus de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Om de rook en rooklucht uit het gebouw te krijgen, werden ventilatoren gebruikt. Omstreeks 19.00 uur was de brandweer nog bezig met het ventileren van de kelder, maar werden de overige verdiepingen van het gebouw weer vrijgegeven om te gebruiken. De melding van de brand kwam omstreeks 15.00 uur binnen bij de brandweer.