Bingoavond in De Molen

Bingoavond in De Molen

HARSKAMP Speciaal voor de Stichting Vrienden van de Hartenberg vindt op maandag 26 juli in partycentrum De Molen in Harskamp een bingo plaats. In de zaal van het partycentrum aan de Molenweg 12 mogen maximaal 100 personen aanwezig zijn. ,,Er is geen gelegenheid om vooraf te bespreken dus deelnemers  moeten zich bij de deur aanmelden. Uiteraard hopen we weer dat er een groot aantal mensen op deze avond afkomt. Op deze avond zullen de nodige maatregelen van kracht zijn omtrent de corona die landelijk gelden'', zo laat de organisatie weten. De zaal gaat om 19.00 uur open. De bingo begint om 19.30 uur. De kosten voor een boekje van 10 ronden bedragen € 5.00. Er zijn voor elke ronden drie prijzen te verdienen. 

De volgende bingoavond zal worden georganiseerd op maandag 2 augustus.


Kringloopschuurtje Ederveen open

EDERVEEN Het kringloopschuurtje aan de Lunterse Kade 10 in Ederveen is op zaterdagochtend 31 juli weer geopend. ,,Belangstellenden zijn van harte welkom om tussen half 10 en 12 uur een kijkje te komen nemen. Betaling graag contant. Ook is het deze ochtend mogelijk bruikbare spullen in goede staat in te leveren'', aldus de organisatie. De koffie/thee is gratis.


Vaccinatiebus naar
De Breehoek

SCHERPENZEEL Iedereen vanaf 18 jaar kan zich op vrijdag 23 juli op de parkeerplaats bij De Breehoek van 9.00 en 17.30 uur op vertoon van een geldig ID-bewijs bij de vaccinatiebus van de GGD direct laten vaccineren met het Janssen-vaccin. Mensen die een vaccin halen, moeten in de bus een mondkapje dragen.

Ook kan er bij de Vaccinatie-bus een afspraak gemaakt worden bij de reguliere vaccinatielocaties. Hier kan je dan, als je daaraan de voorkeur geeft, in twee keer gevaccineerd worden met het Pfizer-vaccin. In de bus is een arts aanwezig en er zijn ook medewerkers die vragen van bezoekers kunnen beantwoorden.

De vaccinatiebus komt een tweede keer naar Scherpenzeel, omdat de GGD erg tevreden is over de opkomst tijdens de eerste keer, vorige week maandag. Toen maakten 98 mensen gebruik van deze mogelijkheid. Niet alleen Scherpenzelers, maar ook inwoners uit omliggende gemeenten kwamen een prik halen. 


Duizendste aansluiting glasvezel

SCHERPENZEEL DELTA Fiber Netwerk-Scherpenzeel heeft vanochtend in Scherpenzeel de duizendste huisaansluiting in de gemeente geactiveerd. Begin juni werden de eerste woningen in Scherpenzeel aangesloten op het glasvezelnetwerk. De bewoners die zich hiervoor hadden aangemeld, kunnen binnenkort gebruik gaan maken van hun snellere verbinding. Wethouder Gerard van Deelen en directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer gingen dinsdag langs bij de bewoners voor de duizendste huisaansluiting.