Brailsford stopt wellicht

Brailsford stopt wellicht

LONDEN (ANP) Dave Brailsford, de baas van wielerploeg Ineos Grenadiers, heeft gezegd dat zijn gezondheidsproblemen hem tot terugtreden kunnen dwingen. Hij is de afgelopen twee jaar behandeld wegens kanker en een hartaandoening. De 57-jarige Brailsford onderging in 2019 een operatie wegens prostaatkanker. Eerder dit jaar was het zijn hart dat voor grote verontrusting zorgde. Door deze "levensbedreigende momenten" in korte tijd heeft hij overwogen zijn werk als ploegleider op te geven.

"Als ik nog meer gezondheidsklachten krijg, dan kan ik niet doorgaan. Daar ben ik heel eerlijk in", aldus Brailsford maandag in The Guardian. "Ik probeer goed op mezelf te passen, maar ik ben aangenomen om anderen te helpen, te begeleiden en te steunen. Als het moment komt dat je meer bezig bent jezelf te steunen, dan is het tijd om te stoppen".

In de Tour de France legde Ineos, met de Nederlander Dylan van Baarle, het ook dit jaar af tegen UAE Emirates. In de strijd om de gele trui verloor Ecuadoraan Richard Carapaz (derde) ruim van titelverdediger Tadej Pogacar.