Afbeelding
...

Namenlijst van School met de Bijbel Noord 1968-1969 - 6e klas

Namenlijst van School met de Bijbel Noord 1968-1969 - 6e klas

1. meester Henk Velsink; 2. Willem Basseleur; 3. Douwe Aalders;4. Bert van Kooten; 5. Frans Tureay; 6. Jan Willem van de Wolf ;7. Wim Borren; 8. Hans van Rietschoten;9. Ria Franken;10. Geritha Jansma; 11. Nico Pater; 12. Clarien Rietberg; 13. Daan Latumahina ;14. Maaike van Ravenhorst; 15. Jannie van de Heijden ;16. Cootje Latumahina;17. Hennie Pater;18. Fennie Oosterhof; 19. Gerard Reemst; 20. Tineke de Boer; 21. Gerda van de Bovenkamp;22. Willy van Veelen;23. Margriet Geijtenbeek;24. Beppie van Ramshorst; 25. Hanneke van den Brink ;26. Ria Petersen ;27. Tineke van Benthem; 28. Bertrude Velsink ;29. Wilma Kuizenga; 30. Joke Smelt ;31. Tonneke van Maaren; 32. Thea van Elten; 33. Jolanda van Kommer; 34. Lilian de Man

De namen zijn deze keer aangeleverd door Bertrude Blok-Velsink, Willem Borren, Bep Honders-van Ramshorst, Ria Dokter-Petersen en Wilma van Veldhuizen-Kuizinga.

Ria Dokter- Petersen: ,,Het was altijd een klas met veel meisjes.  De meesten zijn doorgegaan naar de Mavo in Barneveld en we bleven ook op de Mavo bij elkaar in de klas. Dit was voor de leraren niet altijd makkelijk: we waren een hechte groep, die het vaak met elkaar eens was en voor elkaar opkwam. Het was een hele gezellige groep!!

Bertude Blok-Velsink: Elke week was het gebruikelijk dat je je psalmversje ging opzeggen. Iedereen kwam aan de beurt. Maar er waren ook ijverige, leergierige leerlingen, vooral meisjes, die het al lang aan de meester hadden laten horen. Ik ook, en die leerlingen waren dus alweer bezig om onder het opzeggen of zingen (dan kreeg je een 10+) het versje van de week daarop te leren. Als je dan weer de 10+ gehaald had, dan was je de tekst ook zo weer kwijt. Helaas....

Ik zat in de zesde klas in 1970, de tijd van de kroontjespen en inktpot. En om de zoveel tijd kreeg je dan een nieuw pennetje en voordat je die ging gebruiken likte je er even aan met je tong... ik kan de smaak daarvan nog terughalen.

Ook was het een feest als je aan het begin van het schooljaar naar school ging, nieuwe klas, andere meester (want zo noemde ik mijn vader op school ‘meester’) en... een nieuwe inktlap, allemaal kleine lapjes zo’n 8x8 cm op elkaar en vastgezet met een knoop in het midden. Trots was je daarop!

Bij de hoofdingang van de School met de Bijbel hing een bel, die werd 10 minuten voor aanvang van de school door de ‘bovenmeester’ geluid. Alle leerlingen renden dan naar hun eigen plek op het schoolplein, klas bij klas, keurig achter elkaar, en om de beurt liepen de klassen netjes in de rij naar binnen. Fantastisch wat een orde en discipline, zou in deze tijd niet meer kunnen, maar... soms zou het goed zijn!