Amersfoort Centraal elf dagen lang beperkt in bedrijf

20 juli 2021 om 09:07

AMERSFOORT Op station Amersfoort Centraal vinden van dinsdag 20 tot en met vrijdag 30 juli werkzaamheden plaats. ProRail werkt aan het spoor aan de oostzijde van het station, waarbij een deel van de wissels wordt vervangen, en perron 5B wordt verlengd en verhoogd. Reizigers moeten rekening houden met mogelijke hinder.

Als gevolg van de werkzaamheden, is er van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli gewijzigd, beperkt tot soms geen treinverkeer mogelijk van, naar en via Amersfoort Centraal. In de ochtend van 31 juli is het nog mogelijk dat er een enkele trein uitvalt. Het gevolg van de buitendienststelling op het treinverkeer verschilt dagelijks. NS raadt reizigers aan om voorbereid op reis te gaan en adviseert voor vertrek de reisplanner extra in de gaten te houden.

Zaterdag 24 juli vanaf 17.00 uur tot en met zondag 25 juli rijden er helemaal geen treinen van, naar en via Amersfoort Centraal. Tijdens de werkzaamheden wordt vervangend busvervoer ingezet.

Tijdens de buitendienststelling vernieuwt ProRail een deel van de 120 wissels rondom Amersfoort Centraal. De wissels zijn namelijk verouderd en aan vervanging toe. Deze wisselvernieuwing is onderdeel van een grootschalig wisselvernieuwingsproject rond Amersfoort, dat tot 2024 zal duren.


Orgelconcert Arjan Breukhoven in
Oude Kerk Putten

PUTTEN Arjan Breukhoven verzorgt woensdagavond 21 juli een orgelconcert in de zomerconcertserie. Met werk van verschillende componisten heeft hij een programma samengesteld. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur en de toegang is vrij.

In het vervolg van de serie zullen Evan Bogerd (28 juli) en Gerwin van der Plaats (4 augustus) en Harm Hoeve (11 augustus) de concerten voor hun rekening nemen. Op 18 augustus zal de serie worden afgesloten met een prachtig slotconcert, verzorgd door André van Vliet, Marco den Toom en Arjan & Edith Post, met twéé orgels en trompetten.


Wandelen in kasteelpark Renswoude

RENSWOUDE Het kasteelpark in Renswoude is op dinsdagmiddag 27 juli en op dinsdagmiddag 10 augustus beschikbaar om met een gids een wandeling te maken. De gids zal vertellen over de natuur in en de geschiedenis van het park.

In het park zijn verschillende tuinstijlen aangelegd. Ooit waren er in Nederland zesduizend historische buitenplaatsen, nu zijn er nog een kleine zeshonderd over. 

De wandeling wordt gehouden door Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN), afdelingen Ede en Veenendaal. Vertrek op beide dagen om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Dorpsstraat bij de rotonde schuin tegenover het kasteel. De wandeling, die ongeveer 1,5 uur duurt, eindigt bij de Koepelkerk.

Aanmelden via 0318-573489 of via de mail: r.van.de.bor@ziggo.nl.