Afbeelding
...

Superzeepbellen blazen in De Glind

20 juli 2021 om 09:01

DE GLIND Myra Steens uit De Glind verraste gisteravond 21 vrijwilligers van World Servants in haar verschijning als BelleDame met een workshop superzeepbellen blazen. De voormalige politieagent en fotograaf doet dit vanuit haar bedrijf Neus voor Contact.

De vrijwilligers van World Servants steken als werkvakantie tien dagen, van zaterdag 17 tot en met dinsdag 27 juli, hun handen uit de mouwen bij de Wijde Mantel, het zwembad en de landouw in het dorp. Zo willen ze bijdragen aan het dorp en willen ze de inwoners ervan beter leren kennen. Ze verblijven in jeugddorp De Glind in plaats van in Sierra Leone, waar ze dit jaar niet naartoe kunnen gaan. Ze zouden in Sierra Leone samen met de lokale bevolking gaan bouwen aan klaslokalen, om er de kans op onderwijs te vergroten en te verbeteren.
Na afloop van de workshop kregen alle deelnemers het boek ‘Bellen voor contact, de kracht van zeepbellen' cadeau. Het boek is een initiatief van Myra en Bart Durand, die samen met nog acht andere 'bellenkunstenaars' hun verhalen delen. Ze gebruiken het bellenblazen bijvoorbeeld om contact te maken met mensen met dementie of een verstandelijke beperking. ,,Als deze jongeren in de toekomst weer een kijkje over de grens zullen nemen, nemen zij vast ook zeep mee in hun reiskoffer'', merkt Steens op.
Meer informatie over haar boek: bellenvoorcontact.nl/boek.