Beachvolleyballer test positief in olympisch dorp

19 juli 2021 om 18:55

TOKIO (ANP) De Tsjechische beachvolleyballer Ondrej Perusic is positief op corona getest in het olympisch dorp van de Spelen in de Japanse hoofdstad Tokio. 


Hij heeft volgens zijn teamarts geen symptomen maar is wel in quarantaine geplaatst. Ook wordt onderzocht met welke mensen hij mogelijk nauw in contact is geweest.


Perusic is voor zover bekend de vierde persoon die positief op corona heeft getest in het olympisch dorp, na twee voetballers en een videospecialist van de Zuid-Afrikaanse voetbalploeg.

Tijdens de Olympische Spelen, die vrijdag worden geopend, nemen in totaal zo'n 18.000 sporters en begeleiders hun intrek in het dorp. Op het piekmoment, ongeveer halverwege de Spelen, zullen er maximaal 6700 tegelijkertijd zijn. "Het is onvermijdelijk dat we besmettingsgevallen hebben", erkende IOC-directeur Christophe Dubi. Hij verzekerde echter dat alles wordt gedaan om het risico op een uitbraak van het coronavirus "tot een absoluut minimum te beperken."


Volgens het Japanse persbureau Kyodo is maandag ook een Japanse turnster positief op corona getest. Dat gebeurde in de stad Inzai, waar ook de turnploeg van de Verenigde Staten zich voorbereidt op de Spelen. 

Verschillende bronnen meldden later dat een Amerikaanse het virus eveneens heeft opgelopen. Bij aankomst in Japan was haar PCR-test nog negatief. Volgens een NBC-verslaggever gaat het om Kara Eaker.