Novak Djokovic in actie op Wimbledon.
Novak Djokovic in actie op Wimbledon. Epa/neil Hall Editorial use Only

Berrettini en Djokovic in tennisfinale

9 juli 2021 om 18:58

LONDEN (ANP) De Italiaan Matteo Berrettini heeft zich verzekerd van een plek in de finale van Wimbledon van morgen. Hij neemt het daarin op tegen Novak Djokovic, die voor de zevende keer in zijn loopbaan geplaatst voor de finale van Wimbledon.  


De titelhouder Djokovic was in de halve finale de Canadees Denis Shapovalov met 7-6 (3) 7-5 7-5 de baas.

De als zevende geplaatste Berrettini versloeg in de halve eindstrijd de Pool Hubert Hurkacz, die in de vorige ronde Roger Federer uitschakelde, in vier sets: 6-3 6-0 6-7 (3) 6-4.

In de eerste vijf games ging het gelijk op, maar bij een 3-2-voorsprong verloor Hurkacz liefst elf games op een rij. Hurkacz richtte zich op in de derde set, die zonder breaks verliep en waarin Hurkacz met overtuiging de tiebreak naar zich toetrok. In de vierde set werd een break in de openingsgame de 24-jarige nummer 18 van de wereld fataal.

Na 2 uur en 37 minuten maakte Berrettini het af met een sterke service, die Hurkacz dwong tot een fout. Berrettini serveerde sterk en sloeg liefst 22 aces, tegenover 5 voor Hurkacz.

,,Op het gebied van tennis is dit de mooiste dag uit mijn loopbaan, maar ik hoop dat zondag nóg mooier wordt", zei Berrettini, ook refererend aan de finale van het EK voetbal. Daarin neemt zijn land het op tegen Engeland. Ook die wedstrijd wordt in Londen gespeeld.

De 25-jarige Berrettini, in aanloop naar Wimbledon al de beste op het grastoernooi van Queen's, wist zich nooit eerder te plaatsen voor de finale van een grandslamtoernooi.  

Djokovic is nog maar één zege verwijderd van het recordaantal gewonnen grand slams van Roger Federer en Rafael Nadal, die beiden op twintig titels staan.

Dit seizoen is Djokovic nog ongeslagen op de grandslamtoernooien.