Duitsland: 'Spanje weer betiteld als risicogebied'

9 juli 2021 om 17:33

BERLIJN (ANP/DPA/RTR) Door het snel stijgende aantal coronabesmettingen beschouwt Duitsland heel Spanje weer als risicogebied. De Duitse autoriteiten raden iedereen af in het Zuid-Europese land, inclusief Mallorca en de Canarische eilanden, op vakantie te gaan. De waarschuwing, net nu het seizoen is aangebroken, geldt vanaf morgen.


Maar in tegenstelling tot vorig jaar heeft de maatregel voor Duitse toeristen geen gevolgen als ze een negatieve coronatest hebben of een vaccinatiebewijs of een document dat ze zijn hersteld. Anders moeten ze na terugkeer wel in quarantaine.


VACCINEREN Frankrijk had donderdag zijn bevolking opgeroepen niet meer naar Spanje en Portugal te reizen. De Franse minister Jean-Yves Le Drian van Buitenlandse Zaken bracht daar vrijdag wel een nuance in aan. Op een persconferentie in de Spaanse hoofdstad Madrid zei hij dat als mensen willen gaan, ze zich eerst zouden moeten laten vaccineren.

De eerdere oproep van Frankrijk om niet naar het Iberische schiereiland te reizen, wekte de woede van de Spaanse toerismebranche. Die is bang dat opnieuw een zomer verloren gaat door de coronacrisis.

Volgens de Spaanse autoriteiten is het voor buitenlanders veilig om in het land vakantie te vieren. De besmettingscijfers lopen weliswaar op, maar de ziekenhuiscijfers blijven net als in Nederland achter. Het bevolkingspercentage dat volledig gevaccineerd is, ligt met 47,8 procent ook hoger dan bijvoorbeeld in Duitsland (43,7 procent).