Messi leidt Argentinië naar halve finales

5 juli 2021 om 10:22

GOIANIA (ANP) Met twee assists en een doelpunt heeft Lionel Messi Argentinië mede aan een plek in de halve finales van de Copa América geholpen. De Argentijnen versloegen Ecuador met 3-0. Tot een duel met zijn goede vriend Luis Suárez komt het niet. De komende tegenstander is Colombia dat Uruguay na strafschoppen versloeg.

Messi, wiens toekomst bij FC Barcelona onzeker is nu zijn contract is afgelopen, bereidde doelpunten van Rodrigo De Paul, kort voor rust, en Lautaro Martínez voor. Die tweede treffer viel in de 84e minuut en besliste in feite het duel. Messi schoot in de extra tijd nog raak uit een vrije trap.

Messi heeft de Copa América nog niet op zijn erelijst staan. Drie keer ging hij met Argentinië onderuit in de finale: in Venezuela 2007, in Chili 2015 en in de Verenigde Staten 2016.

Dinsdag neemt Argentinië het in Brasilia op tegen Colombia om een plaats in de finale. In de Braziliaanse hoofdstad eindigde het duel tussen de Colombianen en Uruguay in 0-0. In de strafschoppenserie won Colombia met 4-2.

In de andere halve finale staan Brazilië en Peru tegenover elkaar.