Winnares Sanne Thijssen met haar paard Con Quidam tijdens de Grand Prix springen op CHIO Rotterdam.
Winnares Sanne Thijssen met haar paard Con Quidam tijdens de Grand Prix springen op CHIO Rotterdam. anp / bas Czerwinski

Thijssen wint in Rotterdam

5 juli 2021 om 10:37

Amazone ijzersterk in barrage CHIO in Kralingse Bos

ROTTERDAM (ANP) Sanne Thijssen heeft zondag op het hippische festijn CHIO in het Kralingse Bos de Grote Prijs van Rotterdam gewonnen. 


De Nederlandse amazone was met de 15-jarige hengst Con Quidam de beste in de barrage. Kim Emmen eindigde als derde, met Jack van het Dennenhof. Tussen hen in klasseerde de Amerikaan McLain Ward zich als tweede.


VIER NEDERLANDERS Als eerste starter van de 15 combinaties die zich voor de extra ronde hadden geplaatst zette Thijssen een prestatie neer waar niemand meer aan kon tippen. Vier Nederlanders hadden zich voor de barrage geplaatst, Gerben Morssink (Navarone) werd achtste, Jack Ansems (Fliere Fluiter) vijftiende.

"Het was de eerste keer dat ik hier rijd in Rotterdam", reageerde Thijssen. "Beter dan dit kan gewoon niet. Ik had een hele snelle ronde en dacht dat anderen nog sneller zouden zijn. Ik had misschien nog iets sneller gekund, maar het bleek genoeg."


HIPPISCH TALENT In 2016 werd Thijsen (22) uitgeroepen tot hippisch talent van het jaar. Er volgden de nodige overwinningen en meerdere titels bij de junioren en Young Riders. 


Daarna was het even wat stil rond de amazone. "Je hebt goede paarden nodig om op topniveau te presteren. Mijn toppaarden Ulena en Con Quidam waren er een tijdje uit door blessures. Ik had andere goede paarden, maar niet zo goed als Con Quidam. Toen kwam Con Quidam terug en daar profiteerde ik van in mijn rijden en ook de prestaties met de andere paarden werden beter."


WINST IN LANDENWEDSTRIJD In de afgelopen dagen wonnen de Nederlandse dressuur- en springruiters in Rotterdam de landenwedstrijd. De bondscoaches Alex van Silfhout en Rob Ehrens maken op korte termijn bekend welke combinatie naar de Olympische Spelen van Tokio later deze maand gaan.