Afbeelding
AberMedia

Vechtpartij in appartementen- complex, politie massaal aanwezig

5 juli 2021 om 10:28

BARNEVELD Bij een appartementencomplex aan de Wethouder Zandbergenlaan in woonwijk de Vaarst heeft zondagmiddag een vechtpartij plaatsgevonden. Hierbij liep een vrouw verwondingen op aan haar hand. 

De politie kreeg rond 13.15 uur een melding van één van de bewoners van het complex dat er een steekpartij had plaatsgevonden. Ter plaatse bleek dat een bewoner met een schep had geslagen, waarbij een vrouw licht gewond was geraakt. Bewoners zouden onder meer bij de gemeente al geruime tijd klagen over overlast door de verdachte. Deze verklaarde echter tegen de politie dat ‘men’ zijn woning binnen was gekomen en dat dit was geëscaleerd. 

Na te hebben bemiddeld is de politie, die met drie eenheden ter plaatse was, weer vertrokken. Een gealarmeerde ambulance is niet ter plaatse geweest.


Rug- en nekklachten na aanrijding in Garderen

GARDEREN Op de Hogesteeg in Garderen zijn zaterdagmiddag rond 13.35 uur twee auto’s op elkaar gebotst. De bestuurder van een zwarte auto wilde afslaan naar een parkeerplaats, wat door de bestuurder van de achteropkomende grijze auto te laat werd opgemerkt, waarna hij vol op de voorganger botste.  Door de klap liepen de bestuurder en twee inzittenden van de grijze auto rug- en nekklachten op. Ze zijn alle drie door de gealarmeerde ambulancemedewerkers onderzocht, maar niemand hoefde voor nader onderzoek naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van de zwarte auto bleven ongedeerd. Beide voertuigen zijn afgevoerd.


Collecte voor Stichting Hartekind

BARNEVELD Vanaf vandaag tot en met zaterdag staat de landelijke collecteweek voor Stichting Hartekind op het programma. 

De stichting zet zich in om de overlevingskansen van kinderen met een hartafwijking te vergroten. ,,Even wat cijfers: dagelijks worden er vier kinderen geboren met een hartafwijking. Iedere dag ondergaan drie kinderen een openhartoperatie; elke twee dagen overlijdt er één kind aan een hartafwijking.´´

,,Zo’n vijftig jaar geleden overleden vrijwel alle hartekinderen. Door veel onderzoek en fantastische samenwerking tussen medische specialisten haalt 90% momenteel de volwassen leeftijd, maar nog steeds overlijden jaarlijks 150 kinderen aan de gevolgen van zijn of haar hartafwijking. Het is daarmee doodsoorzaak nummer één bij kinderen.´´ 

Stichting Hartekind zet zich in om de overlevingskansen van jonge hartpatiënten te vergroten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Daarvoor is wetenschappelijk onderzoek nodig. ,,Onderzoek kost veel geld en daarom collecteren wij. Helaas hebben we niet genoeg collectanten om in heel Barneveld te collecteren. Doneren is ook mogelijk via http://bit.do/barneveldvoorhartekind.



Afbeelding
Afbeelding