2 juli 2021 om 21:03

Autosport

Hamilton en Bottas iets sneller dan Verstappen

SPIELBERG (ANP) Max Verstappen heeft in de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Oostenrijk de derde tijd neergezet in zijn Red Bull. 

De Nederlander, die leidt in het kampioenschap van de Formule 1, zag de twee coureurs van concurrent Mercedes iets sneller rijden op de Red Bull Ring.

Regerend wereldkampioen Lewis Hamilton klokte de beste tijd: 1.04,523. Zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas was slechts 0,189 seconde langzamer. Verstappen gaf 0,217 seconde toe op Hamilton. De Canadees Lance Stroll reed in zijn Aston Martin de vierde tijd. Hij was 0,616 seconde minder snel dan Hamilton. Hamilton, Bottas en Verstappen reden hun tijden op dezelfde banden in gelijke omstandigheden. Het kan een voorbode zijn voor een spannende race op zondag. Afgelopen zondag won Verstappen op hetzelfde circuit met overmacht de Grote Prijs van Stiermarken. Hij verstevigde met zijn vierde zege van het seizoen zijn leidende positie in het wereldkampioenschap.

In de eerste vrije training was Verstappen nog wel de snelste. Charles Leclerc en Carlos Sainz reden in hun Ferrari's de tweede en derde tijd en bleven Bottas en Hamilton nog voor.

In de tweede training begon het tegen het einde van de sessie licht te miezeren en werd de baan wat glibberig, maar de snelste coureurs hadden toen hun tijden al staan.

Verstappen had in aanloop naar de tweede race in Oostenrijk al de verwachting uitgesproken dat Mercedes sneller zou zijn en hij kreeg gelijk. "Ik had zelf geen perfecte run in de tweede training, maar ik voelde me best goed in de auto en er waren eigenlijk geen problemen. Mercedes lijkt erg snel op de zachte band, dus we moeten nog wat winst zien te vinden met die band. Op de mediums ben ik sterker en ook in de lange runs, wat natuurlijk heel belangrijk is met het oog op de race", zei Verstappen na de trainingen.

Hamilton liet opnieuw weten dat hij onder de indruk is van Verstappen. "De motor van Red Bull lijkt meer vermogen te hebben, maar wij hebben in deze trainingen wel weer een stapje voorwaarts gezet."