Afbeelding
Jacob-Carl Pauw

Theo Bos lijsttrekker VVD in Barneveld

2 juli 2021 om 20:45

BARNEVELD VVD-fractievoorzitter Theo Bos is de lijsttrekker van de Barneveldse VVD-fractie, in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ledenvergadering van de VVD Barneveld werd hij donderdagavond unaniem gekozen.

Bos (56) is daarmee de opvolger van Gerard van den Hengel die tijdens de vorige gemeenteraadsverkiezingen de kar trok, maar inmiddels de Barneveldse politiek heeft verlaten. 

De Barneveldse pluimveehouder werd in 1998 VVD-raadslid en hij heeft sindsdien meerdere periodes zijn partij als raadslid vertegenwoordigd. In 2018 werd hij fractievoorzitter. Daarnaast was hij ook binnen twee waterschappen actief voor de VVD. 

,,We zijn zeer blij dat Theo de komende jaren zijn ervaring gaat inzetten voor het gemeentelijk bestuur’, laat het Barneveldse VVD-bestuur in een persbericht weten. ,,Zijn brede kennis en ervaring, zijn netwerk in de regio en contacten landelijk, worden zeer gewaardeerd en zijn een meerwaarde voor de hele gemeente.’’

Als lijsttrekker zal Bos zich de komende maanden onder meer richten op de totstandkoming van het verkiezingsprogramma en zijn partij voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen.