Samen bewegen
Samen bewegen Welzijn Barneveld

30 juni 2021 om 11:19

Samen bewegen, leuk en gezond!

Buiten bewegen is voor iedereen gezond en leuk om samen, in de wijk, te doen. Daarom organiseren wij een beweegactiviteit voor 55-plussers in de buitenlucht. Elk tweede en vierde maandagochtend van de maand bewegen we met elkaar op het sportveldje achter Bronveld. Na de activiteit drinken we een kopje koffie met elkaar, De beweegactiviteit wordt gegeven door een buurtsportcoach en jij ondersteunt hem hierbij. Denk hierbij aan het helpen met klaarzetten, het voordoen van de bewegingen en natuurlijk gezellig meedoen. Je start in september. Wij zoeken Iemand die affiniteit heeft met bewegen en graag wil bijdragen aan een leuke activiteit. Elke tweede en vierde maandagochtend van de maand van +/- 09.30 uur tot 11.30 uur. 

Help mee bij de vakantie bijbelweek in Garderen

Deze dagen vallen op donderdag 26, vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus. De vakantie bijbelweek is bedoeld voor alle leeftijds categorieën van groep 1 tm groep 8. Het thema van dit jaar is "hallo contact. Vrijwilligers kunnen op allerlei manieren helpen. Je bent vrij om hierin suggesties te doen wat betreft activiteiten op de zaterdagmiddag. De andere dagen graag helpen bij het knutselen, de kinderen uitdagen en lekker met ze bezig te zijn. Neem een lach en gezelligheid mee dan komt het helemaal goed. Samen staan we sterk!

Help mee in de keuken!

Ieder jaar organiseert Humanitas meerdere kindervakantieweken voor kinderen die vanwege sociale, economische of psychische redenen niet op vakantie kunnen. Voor deze kinderen is een vakantieweek van Humanitas vaak het enige uitstapje in het jaar. Voor de week van 7 augustus tot en met 14 augustus in Voorthuizen zoekt Humanitas nog een keukenteam. We zoeken minimaal twee vrijwilligers die overdag ontbijt en lunch kunnen voorbereiden en ’s avonds een maaltijd kunnen koken voor ongeveer 60 personen. Ervaring met het koken voor groepen is een pré maar niet noodzakelijk. Ook is het keukenteam verantwoordelijk voor het doen van boodschappen. 

Dierenvriend met die gezocht 

Voor onze locatie zoeken wij een dierenvriend in het bezit van een dier, bijvoorbeeld een hondje, poes, konijn, etc. Om gezellig op bezoek te komen en te knuffelen met onze oudere bewoners. Wij zoeken iemand voor onze locatie in Garderen. Het is een gezellig en fijne plek. Samen met je dier kun je onze bewoners een leuke en gezellig tijd geven.

47-jarige vriendelijke Turkse man wil heel graag beter Nederlands spreken.

Meneer is 3 jaar geleden vanuit Turkije naar Nederland gekomen. In Nederland gaat hij nu twee avonden per week naar een taalschool waar hij voor het A1 niveau leert. Met spreken heeft hij nog veel moeite maar hij is erg gemotiveerd om hier samen met een taalmaatje aan te werken. Leren spreken kun je immers niet allen. Naast zijn schoolwerk, werkt hij op een basisschool. Daar heeft hij veel plezier in. Maar om onder andere daar beter contacten te kunnen leggen wil hij graag meer oefenen. Wil jij hem op weg helpen? Reageer dan nu!

Wie brengt mij naar dagbesteding?

Vervoersbegeleiders zorgen er samen met de chauffeur voor dat deelnemers prettig en veilig kunnen reizen van hun huis naar de dagbesteding en weer terug. Wij zoeken een vervoersbegeleider die mee wil rijden op de ritten op vrijdagochtend. Dit is wekelijks op vrijdagochtend, ongeveer van 8:00 tot 10:00 u. U krijgt veel gezelligheid bij ons en veel dankbaarheid van onze deelnemers! Meld u zich ook aan? 

Kinderarts uit Jemen zoekt Taal & Kennis maatje

Deze enthousiaste en zeer gemotiveerde meneer van 39 jaar oud zoekt een leeftijdsgenoot (tussen de 35 - 45) om Nederlands mee te oefenen en meer te leren over de Nederlandse cultuur & samenleving  Ongeveer 1 uur per week samen afspreken en vooral veel Nederlands praten. Samen een kopje koffie drinken, een wandeling maken, fietsen, een keer een museum bezoeken, samen de krant lezen, samen het nieuws kijken. Van alles om op een gezellige manier de taal te kunnen oefenen en meer te leren over Nederland en de Nederlandse cultuur, gebruiken en gewoontes. Wij vragen: Een enthousiaste mannelijke vrijwilliger van liefst tussen de 35 - 45 jaar oud met affiniteit voor andere culturen en interesse in de medemens. Het kost je ongeveer 1 uur per week.