Fietsdriedaagse Voorthuizen

1 juli 2021 om 10:34

VOORTHUIZEN De Voorthuizense Fietsdriedaagse keert na een jaar afwezigheid terug op de activiteitenkalender. Op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 juli kunnen belangstellenden zich dagelijks tussen 18.00 en 19.30 uur inschrijven op het Oranjeterrein aan de Roelenengweg. De organisatie is in handen van de plaatselijke Oranjevereniging.  De routes zijn elke dag 25 à 30 kilometer lang.

Er worden lootjes verkocht (1 euro per stuk) voor het goede doel. Deze verloting wordt mede mogelijk gemaakt door de lokale ondernemers van Voorthuizen. De hoofdprijs is een fiets. Er worden in totaal veertig prijzen verdeeld. Een deel van de opbrengst van de lotenverkoop gaat naar Scouting Fleur de Lis. Deelname kost 3 euro per avond. Deelname voor alle avonden kost 7 euro.  Dit bedrag kan ter plekke worden afgerekend.

 

Fietstocht over de Veluwe

BARNEVELD De Hersteld Hervormde Gemeente in Barneveld verzorgt zaterdag 3 juli een fietstocht over de Veluwe. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 15, 45 of 65 km. Het startpunt is de Pniëlkerk aan de Rietberglaan 2 te Barneveld, waar de routebeschrijving en een versnapering voor onderweg wordt uitgedeeld. Bij de kerk bestaat tevens de mogelijkheid om koffie met ´iets lekkers´ te nuttigen. ,,Bij de tussenstop krijgt u een lekker patatje´´, aldus een woordvoerder. De kosten bedragen voor volwassenen €12,50 per persoon en €4,50 per kind. Inschrijven voor de 65 km fietstocht is mogelijk vanaf 9.45 uur. Voor de andere routes is starten respectievelijk mogelijk vanaf 10.30 uur (45 km) en 11.15 uur (15 km). Inschrijven is mogelijk tot 11.30 uur.

Voor meer informatie zie onze site : www.hhgbarneveldeo.nl

 

Vroeg-op-fietstocht

KOOTWIJKERBROEK Kulturhus De Essenburcht in Kootwijkerbroek verzorgt op zaterdag 3 juli een vroeg-op-fietstocht. Op het menu staat een route van ongeveer 40 kilometer. De start is tussen 6.30 en 7.00 uur. Bij terugkomst staat er een ontbijt klaar voor alle deelnemers. Opgeven is mogelijk via: info@essenburcht.nl of 0342-441866. De kosten zijn 15,00 euro p.p (kinderen 5 euro p.p). Opgeven is mogelijk tot vrijdag 2 juli.

 

Werkzaamheden hebben gevolgen voor Valleilijn

BARNEVELD Van dinsdag 20 juli tot en met vrijdag 30 juli vinden er werkzaamheden plaats aan de oostzijde van station Amersfoort. Dat heeft gevolgen voor de treindienst op de Valleilijn trein Amersfoort-Ede-Wageningen vice versa. Op 20 juli en 21 juli rijdt er eenmaal per uur een trein op het gehele traject in beide richtingen. Van 22 juli tot en met 26 juli rijden er bussen in plaats van treinen. Er rijdt dan tweemaal per uur een trein vervangende bus in beide richtingen. Van 27 juli tot en met 30 juli rijdt er eenmaal per uur een trein op het gehele traject in beide richtingen. Meer informatie op www.connexxion.nl.