Van de Zandschulp begint te wennen

1 juli 2021 om 09:23

Sterk optreden tennisser op Wimbledon

LONDEN (ANP) Botic van de Zandschulp voelt zich steeds vertrouwder met het spelen van de grand slams, de grootste toernooien in het tennis. Begon hij het jaar op de Australian Open nog wat onwennig, woensdag won de 25-jarige debutant op Wimbledon net als op Roland Garros zijn eerste partij.

"In Australië was ik best wel zenuwachtig, want het was de eerste keer in het hoofdtoernooi. Maar ik merk dat ik op Roland Garros en nu op Wimbledon veel vrijer aan de wedstrijden begon", aldus Van de Zandschulp, oud-speler van LTC Barneveld. "Ik raak nu een beetje gewend aan wedstrijden om best-of-five-sets; na het verlies van een set is er nog geen man overboord."


BETERE VAN HET SPEL Tegen de Fransman Grégoire Barrère had Van de Zandschulp bij zijn eerste partij ooit op het park van Wimbledon het betere van het spel: 6-2 6-7 (4) 6-1 7-6 (3). In de vierde set verzuimde hij bij 5-4 de partij uit te serveren, maar in de tiebreak maakte hij het op knappe wijze af.

"Toen het 5-5 werd, wist ik dat ik dat ik nog steeds goed in de wedstrijd zat en ik had het gevoel dat ik veel gevaarlijker was. Ik had het betere van het spel en dat je het niet uitserveert, overkomt iedereen weleens." Van de Zandschulp werd als lucky loser toegelaten na de afzegging van Dominic Thiem. "Ik hoorde het tien minuten na mijn verlies in de laatste ronde van de kwalificaties. Vier spelers dongen mee en ik kwam eruit. Daar moet je een beetje geluk mee hebben." Ook met de loting trof Van de Zandschulp het; Barrère is de nummer 131 van de wereld. In de volgende ronde neemt Van de Zandschulp, die op Wimbledon wordt begeleid door Michiel Schapers, het op tegen de Italiaan Matteo Berrettini. "Ik verwacht dat hij goed zal serveren en gaat voor zijn forehand, die erg sterk is. Bovendien heeft hij veel gevoel aan het net. Ik verwacht een interessante wedstrijd", aldus Van de Zandschulp, die weinig ervaring heeft op gras. "Eigenlijk is dit de eerste keer dat ik écht op gras speel. Elke wedstrijd helpt om er weer beter aan te wennen en beter te bewegen."