Lesley Pattinama-Kerkhove ging ten onder op Wimbledon.
Lesley Pattinama-Kerkhove ging ten onder op Wimbledon. Epa/neil Hall Editorial use Only

Pattinama-Kerkhove gaat onderuit

1 juli 2021 om 09:26

Muguruza blijkt veel te sterk

LONDEN (ANP) Lesley Pattinama-Kerkhove is er op Wimbledon niet in geslaagd nog een keer voor een stunt te zorgen. De 29-jarige Nederlandse tennisster verloor in de tweede ronde van de als elfde geplaatste Spaanse Garbine Muguruza: 1-6 4-6.


Pattinama-Kerkhove was het toernooi begonnen met verrassende zege op de Russische routinier Svetlana Koeznetsova, de huidige nummer 40 van de wereldranglijst: 6-3 6-3.

Kiki Bertens en Arantxa Rus werden eerder al uitgeschakeld. In het vrouwenenkelspel zijn nu geen Nederlandse speelsters meer actief op Wimbledon.

Pattinama-Kerkhove had in de eerste set weinig in te brengen. Bij een achterstand van 3-0 won ze haar eerste game en bij die ene game bleef het ook. In de tweede set bood Pattinama-Kerkhove, de nummer 174 in het mondiale klassement, meer weerstand. Bij een voorsprong van 3-2 brak ze zelfs de service van Muguruza: 4-2. Het lukte haar niet die lijn door te trekken. Muguruza won vier games op rij en verzekerde zich zo van de derde ronde.

De 27-jarige Spaanse won Wimbledon in 2017 en haalde in 2015 de finale. Muguruza veroverde in 2016 de titel op Roland Garros.

"De eerste set was best wel geflatteerd", oordeelde Pattinama-Kerkhove. "Ik begon de eerste game heel goed en pakte de eerste punten. Daarna kon ik het niet vasthouden. De tweede set ging dat beter, maar ik kon in het laatste deel minder goed mijn eigen spel spelen."

Pattinama-Kerkhove kijkt terug op een geslaagd toernooi.
Vanaf heden gaat ze dubbelen met Kiki Bertens.