TikTok-event in Westhoffhuis Lunteren

1 juli 2021 om 09:12

LUNTEREN Het Westhoffhuis in Lunteren is vrijdag 9 juli het toneel van een TikTok-event, speciaal voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen kunnen zich hiervoor aanmelden via de website van de organisator: www.maikelbergman.nl . Deelname en entree is gratis.

Organisator Maikel Bergman, bekend van onder andere kinderkoor De Westhoffkids, kwam op dit idee omdat niet alleen vele volwassenen, maar zeker ook de jonge kinderen een saaie tijd achter de rug hebben door alle Coronamaatregelen van de afgelopen tijd. ,,Zij verdienen nu ook wel eens een leuk en gezellig uitje”, aldus Bergman.

Volgens de initiatiefnemer is TikTok op dit moment erg populair bij de jeugd, ook onder de jongere kinderen. ,,Ze nemen met hun smartphone eigen dansvideo’s op via de app van TikTok, en delen die met bekende vrienden en kennissen. Tijdens dit event zullen er voor de kinderen verschillende TikTok-medleys afgespeeld worden, waarop zij kunnen laten zien hoe goed zij daarop kunnen dansen. Dit hele event wordt ook opgenomen en is op een later tijdstip voor alle deelnemers verkrijgbaar", aldus Bergman.

Er is plek voor maximaal 50 kinderen. Kinderen kunnen aangemeld worden via de website van de organisator: www.maikelbergman.nl en vervolgens 'TikTok-event Lunteren'. Op de site is erdere informatie te vinden


Gladde wegen in Putten door verloren kippenvet

PUTTEN Een tankwagen heeft woensdagmiddag in Putten een gedeelte van een lading kippenvet verloren. Dat leidde volgens de gemeente tot gladheid op de Halvinkhuizerweg, Van Geenstraat en Nijkerkerstraat (N798). 

Verkeer had daar hinder van. Een rijbaan was tijdelijk afgesloten vanwege het gladde wegdek en later schoonmaakwerkzaamheden. Verkeersregelaars leidden het verkeer in goede banen.


Woondeal Nijkerk en Amersfoort

NIJKERK Nijkerk ondertekent 14 juli een convenant met de andere gemeenten binnen de regio Amersfoort over de bouw van 23.000 woningen tot 2030. De bijdrage van Nijkerk bestaat uit onder meer versnelde woningbouw in het gebied Havenkom.

De deelnemende gemeenten zijn behalve Nijkerk, Amersfoort, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg. De afspraken maken onderdeel uit van de woondeal die wordt gesloten met het ministerie van binnenlandse zaken. Formeel moet de minister nog wel instemmen met de afspraken. De woondeal moet ervoor zorgen dat het functioneren van de woningmarkt in de regio Amersfoort structureel verbetert. Ook moeten er sneller betaalbare woningen worden gebouwd met oog voor circulariteit, groen en duurzaamheid. Ook wordt ingezet op verbetering van de leefbaarheid. Nijkerk gaat de komende jaren uit van de bouw van 250 woningen per jaar, waarvan 35 procent in de sociale sector.