Osaka

Osaka

Doodstraf voor Japanse 'zwarte weduwe' is definitief

(ANP/AFP) De doodstraf voor de Japanse veroordeelde seriemoordenares Chisako 'de Zwarte Weduwe' Kakehi is definitief. Haar laatste poging om onder de straf uit te komen is dinsdag door het hoogste Japanse gerechtshof afgewezen, melden lokale media. Kakehi vergiftigde haar minnaars en ging ervandoor met verzekeringsgeld en erfenissen.

De inmiddels 74-jarige Kakehi werd in 2017 ter dood veroordeeld voor de moord op drie mannen door vergiftiging, evenals een poging tot moord op een vierde man. In tien jaar tijd streek de vrouw ongeveer een miljard yen (ongeveer 7,6 miljoen euro) aan verzekeringsgeld en erfenissen van de mannen op. De rechter die de zaak behandelde, zegt dat de doodstraf ,,onvermijdelijk" is voor Kakehi.

,,Ze gebruikte cyanide bij mannen die haar vertrouwden als levenspartner. Het is een gecalculeerde en wrede misdaad, met de intentie om te moorden", meent de opperrechter. Advocaten van Kakehi waren van mening dat ze niet fatsoenlijk terecht kon staan wegens dementie.

Haar slachtoffers waren oudere of zieke mannen, die ze ontmoette via datingbureaus. Kakehi, die ook bekendstaat als de 'Gifdame', zou daar specifiek hebben gevraagd om mannen die rijk en kinderloos waren. In het lichaam van twee slachtoffers werd cyanide gevonden. De politie zou ook sporen van het gif in haar afval hebben aangetroffen.


Moskou

Aantal coronadoden Rusland loopt nog verder op

(ANP/RTR/AFP) Russische gezondheidsautoriteiten hebben vanochtend opnieuw een recordaantal van 669 overlijdens binnen 24 uur gemeld door toedoen van Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dinsdag bezweken op één dag 652 Russen aan de ziekte, waarmee ook al een triest record werd gevestigd sinds de uitbraak van het virus. De Deltavariant is de veroorzaker.