Tallon Griekspoor in actie tegen Alexander Zverev.
Tallon Griekspoor in actie tegen Alexander Zverev. Epa/neil Hall

Tallon Griekspoor geniet van debuut

LONDEN (ANP) Tallon Griekspoor heeft ondanks zijn kansloze nederlaag genoten van zijn debuut op Wimbledon. De beste tennisser van Nederland "vindt het alleen jammer dat het in drie sets voorbij was". Het werd 6-3 6-4 6-1 voor Alexander Zverev, de nummer 6 van de wereld.


"Ik ben niet snel onder de indruk, maar Court 1 had me wel even vandaag en zeker toen het dak dicht ging", aldus Griekspoor. "Het gras van Wimbledon heeft toch iets magisch en dat is supermooi om mee te maken. Ik was nog nooit op Wimbledon geweest, ook niet als fan. Ik denk dat ik te druk was met toernooien spelen."

De 24-jarige Griekspoor won in Londen drie kwalificatiewedstrijden. Die werden echter op een ander park gespeeld om het gras voorafgaand aan het hoofdtoernooi te ontzien. "Het contrast is niet te beschrijven. De kwalificaties voor Wimbledon zijn een heel ander toernooi."

Ondanks een aantal goede wedstrijden in de voorronden zat een stunt er geen moment in tegen Zverev. "Hij serveert erg 'big' en geeft je weinig ritme. Ook in de rally was ik verbaasd hoe hard het ging; elke bal was volle bak", aldus Griekspoor. "Het was een mooie ervaring, maar het is toch zonde van het resultaat. Ik had toch liever in de tweede of derde ronde tegen zo'n jongen gespeeld."


Griekspoor, nu de nummer 124 van de wereld, vervolgt samen met coach Raemon Sluiter de jacht op een plek in de mondiale top 100. "We zijn sinds eind februari bezig en het bevalt goed. We hadden een proefperiode tot Wimbledon en we gaan nu kijken hoe we verder gaan", aldus Griekspoor. "Vanuit beide kanten is het zeer positief. Je begint elkaar nu wat beter te leren kennen en voor hem was het ook even wenen na een paar jaar met Kiki Bertens in het vrouwencircuit gewerkt te hebben. Ik sta er heel positief in."